Vasketips

Slik blir du kvitt de brune flekkene rundt kokeplaten

Rengjøringsekspert Raluca Moldovan tipser!

VASKETIPS: Ifølge rengjøringsekspert Raluca Moldovan skal det være enkelt å fjerne brune flekker rundt komfyrplaten. Vi måtte teste! Se etter-bilde nederst i saken. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad
VASKETIPS: Ifølge rengjøringsekspert Raluca Moldovan skal det være enkelt å fjerne brune flekker rundt komfyrplaten. Vi måtte teste! Se etter-bilde nederst i saken. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du også ergret deg over de brune flekkene rundt kokeplaten, som aldri går bort - uansett hvor mye såpe og vann man bruker?

Rengjøringsekspert Raluca Moldovan, som står bak Instagram-kontoen @vaskmedmeg, og er aktuell med en rengjøringsbok med samme navn som kommer ut i januar, forteller til KK at det finnes enkle grep som kan bidra til å fjerne de brune og sjenerende flekkene.

- En ren kokeplate gir deg mer lyst til å lage mat, enn en skitten en! sier vaskeekspert Raluca til KK.

Dette trenger du:
* En god skurekrem
* En vaskepad eller skrubbmommy
* En fiskebørste
* Et par kluter
* En skrape for keramisk komfyr

- Først væter jeg vaskepaden eller skrubbmommy, og bruker de til å påføre skurekremen rundt kokeplaten med. Både vaskepaden og skrubbmommy har god skureevne uten å lage riper, så her er det personlig preferanse som teller. Fiskebørsten kommer lettere til på vanskelige steder, som ved varmeplaten eller rundt knapper, forklarer Raluca.

- Skaff deg en skrape

Etter skrubbingen er unnagjort, skyller man vaskepaden eller skrubbmommyen med vann, og bruker den på nytt for å fjerne skurekremen fra kokeplaten.

- Om det er noe som sitter ekstra godt, hadde jeg skaffet meg en skrape som man bruker til keramiske topper/glass. Her er det viktig å huske på at overflaten må være fuktet når du bruker skrapen, hvis ikke kan den lage riper og merker.

Helt til slutt brukes vaskepaden eller skrubbmommyen til å skylle over området igjen, og en mikrofiberklut for å tørke over.

- Selve varmeplaten hadde jeg tørket over kun med en klut og vann. Dersom platen har flekker hadde jeg skrubbet litt med vaskepaden eller skrubbmommyen. Litt skurekrem kan brukes her og, men det er avhengig av tilsmussingsgrad. Til slutt kan det være lurt å tørke over med mikrofiberkluten, sier Raluca.

Og voilá - de brune flekkene er borte!

ETTER-BILDE: Etter å ha brukt Ralucas tips om skurekrem, vaskepad, fiskebørste og skrape til keramisk topp, var de brune flekkene på komfyren til KK-journalist Malini så å si helt borte. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad
ETTER-BILDE: Etter å ha brukt Ralucas tips om skurekrem, vaskepad, fiskebørste og skrape til keramisk topp, var de brune flekkene på komfyren til KK-journalist Malini så å si helt borte. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer