Husarbeid

Slik blir husarbeidet en treningsøkt

Kan være kjempeeffektivt - dersom du gjør det på riktig måte.

HUSMORTRIM: I alle år har vi hørt at husarbeid er god trim – og med litt ekstra innsats kan det faktisk bli en fullgod treningsøkt.  Foto: NTB-Scanpix
HUSMORTRIM: I alle år har vi hørt at husarbeid er god trim – og med litt ekstra innsats kan det faktisk bli en fullgod treningsøkt. Foto: NTB-Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Å gjøre fire eller flere husarbeid-oppgaver daglig er god trening, ifølge fitness-ekspert Nicki Waterman fra nettsiden Thinkingslimmer.com.

Husarbeidet må jo utføres uansett, så da kan du like gjerne ta det som en treningsøkt. Gjør du det på rette måten, kan også husarbeidet bidra til vektreduksjon og strammere kropp. 

 

 

LES OGSÅ: Husarbeid kan redusere brystkreftrisiko 

HER ER METODEN:  

Oppvarming: Sett på favorittmusikken din og begynn med litt lett husarbeid, for eksempel rydding og støvtørking. Hold på i tre til fem minutter. Du vet du har varmet opp nok når leddene føles mykere og musklene mer fleksible.

Når du støvsuger: Spenn musklene dine så hardt du kan mens du skyver støvsugeren fram og tilbake. Pass på at du skyver sakte nok til å få en god strekk. Dette er en fin øvelsen for rygg, bein og rumpe.  

LES OGSÅ: Støvsuging er god magetrening 

Når du pusser vinduer: Før svampen eller kluten i ti sirkler mot høyre og deretter ti til venstre. Kan også brukes når du polerer møbler eller rengjør badekaret. Denne øvelsen trener baksiden av armer (triceps) og skuldrer. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer