Kk Portrett

Slik endret hun livet hans

«Games of Thrones»-stjerne Kristofer Hivju snakker ut om sin store kjærlighet - kona Gry.

FORELSKET: Kristofer og kona Gry er hodestups forelsket i hverandre, to barn og åtte år etter at de møttes for første gang.  Foto: Andrea Gamst
FORELSKET: Kristofer og kona Gry er hodestups forelsket i hverandre, to barn og åtte år etter at de møttes for første gang. Foto: Andrea Gamst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kristofer Hivju (34) er i sommer aktuell i sin andre Hollywoodfilm «After Earth» (se trailer nederst i saken), hvor selveste Will Smith er kreativ produsent og hovedrolleinnehaver.

Men nordmannen bak skjegget, som har blitt verdenskjent fra HBO-suksessen «Games of Thrones», har også et svært jordnært liv.

– Folk tror jeg bor i LA og jobber i Hollywood året rundt, men egentlig er jeg mest hjemme, passer barn og går ned i kjelleren og lager auditiontapes til amerikanske castere.

Familien foran alt

Av hensyn til samboeren, NRK-profilen Gry Molvær, og deres to døtre har han gjort sin internasjonale satsing til et familieforetagende.

Paret ble tidlig enige om at hvis han skulle satse internasjonalt, måtte de gjøre sammen, involvere hverandre i den andres prosjekter. Når Gry filmer sine dokumentarer, er Kristofer klipper, sjauer, kamerabærer og dramaturg.

Og når Kristofer gjør sine ting, blir Gry med og hjelper ham. Hun er like glad i å gå opp den røde løperen som ham. Minst.

LES OGSÅ: Dennis Storhøi måtte velge

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Kristofer elsker at kona, Gry, er så kvinnelig.  Foto: Andrea Gamst
KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Kristofer elsker at kona, Gry, er så kvinnelig. Foto: Andrea Gamst Vis mer

Kvinnen i Kristofers liv

I et eksklusivt portrettintervju i i ukens KK, forteller Kristofer om begivenheten som endret hans liv. Den fant ikke sted i Hollywood, men i på en Sushibar Trondheim. Der traff han Gry for snart åtte år siden.

Da han så henne, tenkte han at hvis han ikke snakket med henne så ville han angre resten av sitt liv.

- Jeg følte verden kom inn i livet mitt da jeg traff Gry. Hun er like klok som hun er vakker. Og da er man meget klok. Hun har et barns nysgjerrighet og en gammel manns hjerne. Og så er hun veldig kvinnelig.

KJEKKAS: Kristofer opplever for tiden stor suksess i Hollywood, og er også å se i Will Smith-filmen "After Earth".  Foto: Andrea Gamst
KJEKKAS: Kristofer opplever for tiden stor suksess i Hollywood, og er også å se i Will Smith-filmen "After Earth". Foto: Andrea Gamst Vis mer

Papparollen: - En kosete bauta

I dag er de samboere og småbarnsforeldre. Som pappa beskriver han seg selv slik: En kosete bauta, et klatrestativ og en varmeovn.

Å ha kids er rockenroll. De er engler og revolusjonære anarkister om hverandre. Å ta inn all galskapen og livet de har i seg er stort. Hver dag.

Fire måneder etter at eldstedatteren Noor (5) ble født ble Gry gravid igjen med Sylja. Kristofer husker tiden som beintøft, men også magisk.

Gry og Kristofer passet på å være snille mot hverandre når det stormet. Minnet seg selv og hverandre på at grettenhet kom av ekstrem mangel på søvn og to spyende unger på døgn tre og ikke av parforholdets generelle tilstand.

LES OGSÅ Jeg utviklet nesten tvangstanker

cover kk25
cover kk25 Vis mer

La mannen være mann

Dagens mannsrolle engasjerer Kristofer. Han sier ikke et stygt ord om feminismen, eller like rettigheter, men han mener vi lever i et samfunn hvor de maskuline egenskaper står lavt i kurs.

– Vi er inne i en veldig fascinerende forandring. Kvinnen har tilpasset seg retten til å være en mann og mannen har feminisert seg og tatt over mange av de kvinnelige oppgavene. Og det er på mange måter bra, sier han:

- Men det skjer noe, vi blir ikke bare likestilte vi blir likere.Og ved å bli likere mister vi også noe av spenningen som er mellom oss. Det handler ikke om likestilling, det handler for faen meg om kjærlighet.

Les hele intervjuet i KK 25, som er i salg fredag 21. juni!

Sjekk ut traileren til «After Earth» nedenfor:

GAME OF THRONES: Kristofer har blitt stor stjerne gjennom rollen som Tormund Giantsbane i "Game of Thrones".
GAME OF THRONES: Kristofer har blitt stor stjerne gjennom rollen som Tormund Giantsbane i "Game of Thrones". Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer