Sparetips:

Slik får du halv pris på apotekvarer

Disse to merkevarene sparer du spesielt mye på å kjøpe.

SPARETIPS: Et du storforbruker av kremer eller fargesterke kosttilskudd, er det mye penger å spare på å kjøpe dem på rett sted. Foto: NTB
SPARETIPS: Et du storforbruker av kremer eller fargesterke kosttilskudd, er det mye penger å spare på å kjøpe dem på rett sted. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er dyrtid i landet, det er sikkert og visst, så da NRK nylig skrev om hvordan vi kan spare mye på apotekvarer, kastet vi oss over saken.

Som mange allerede vet, kan det være stor forskjell på å handle på nett og i fysisk butikk. Hos apotekkjedene viser dette seg først og fremst hos Apotek1, landets største apotekkjede.

Handler du på deres nettapotek, istedenfor å gå til apoteket, vil hele 30 prosent av varene være billigere.

- 30 prosent av alle reseptfrie apotekvarer har nedsatt pris i vårt nettapotek, bekrefter pressesjef i Apotek1-gruppen, Silje Ensrud, til KK.

For dem som er opptatt av at det skal være samme pris begge steder, poengterer Ensrud at dette fortsatt er tilfellet i 70 prosent av varene.

Halve prisen

For oss som først og fremst er opptatt av å spare der vi kan, merker vi oss at mange av nettvarene til og med fås til halve prisen av «butikkvarene.»

Kjøper du Paracet, Ibux og Compeed gnagsårplaster i kassa hos Apotek1, betaler du 278,70 kr, ifølge NRKs oversikt.

Kjøper du disse tre varene på nettet hos samme apotekkjede, slipper du unna med 137 kr.

Det vil si 141, 70 kr å spare bare på disse tre varene.

Hvilket leder oss fram til følgende spørsmål til pressesjef i Apotek1-gruppen, Silje Ensrud:

- Hvilke varer er det dumt å kjøpe på apoteket hos dere?

- Hvilke produkter og hvor mye vi har mulighet til å sette ned prisen i nettapoteket vil variere, og er avhengig av flere aspekter, understreker.

ANISKT UTAD: Slik ser hun ut, pressesjefen i Apotek1-gruppen, Silje Ensrud. I fall du lurte. Foto: Apotek1-gruppen
ANISKT UTAD: Slik ser hun ut, pressesjefen i Apotek1-gruppen, Silje Ensrud. I fall du lurte. Foto: Apotek1-gruppen Vis mer

Pressesjef Ensrud vil imidlertid gjerne dele et annet godt sparetips:

- Apotek 1 sine egne merkevarer Dermica og Metode ligger lavere i pris og er et godt alternativ. Vi fikk inn mange nye varer fra vår egne merkevare ved sortimentsoppdateringen i februar, tipser hun.

Ulike strategier

At Apotek1 har valgt å ha langt lavere nettpriser på mange av varene, er selvsagt for å kunne konkurrere på pris med andre som kun selger apotekvarer på nett - som Farmasiet, en annen kjede som også tilbyr lave priser på apotekvarer.

Boots og Vitusapoteket trekkes i NRK-saken fram som to kjeder med en helt annen strategi - de kjører helt like priser i butikk og på nett.

Noe for enhver smak og lommebok der altså.

Som pressesjef i Apotek1-gruppen, Silje Ensrud, også understreker:

- For mange er det helt avgjørende at de får komme til et apotek og snakke direkte med autorisert helsepersonell, og få råd til riktig behandling, og da skal de få det til det som fortsatt er gode apotekpriser.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer