FJERNE STEARINSØL FRA LYSHOLDERE: Marna Haugen Burøe har et genialt triks som fjerner stearin på null komma niks.  Foto: Marna Haugen Burøe
FJERNE STEARINSØL FRA LYSHOLDERE: Marna Haugen Burøe har et genialt triks som fjerner stearin på null komma niks. Foto: Marna Haugen Burøe Vis mer

Fjerne Stearinsøl

Slik fjerner du stearinsøl fra lysholdere på 1-2-3!

Marna Haugen Burøe, også kjent som «Komikerfrue», har delt sitt geniale triks med oss.

Det å tenne levde lys om kvelden er fryktelig koselig, men fy flate for en jobb det er å fjerne stearinsølet fra lysholderene etterpå - knurr!

Det er klin umulig å få vekk med kniv og kan ikke fjernes med varmt vann i vasken, sååå ofte ender man rett og slett opp med å gi opp og kaste hele lysholderen i søpla.

Vel, redningen er her! Marna Haugen Burøe, som er kvinnen bak den velkjente bloggen komikerfrue.no, har et genialt triks du kan prøve neste gang du sliter med stearinsøl!

LES OGSÅ: Komiker Ørjan Burøe går ut mot «kvinnehat»: - Hvorfor er dere så slemme med hverandre?

Lærte trikset da hun jobbet i restaurantbransjen

bloggen skriver Haugen Burøe at hun har lært seg rekke effektive triks etter å ha jobbet som servitør og bartender i mange år:

«Et typisk problem er å fjerne stearinsøl fra lysholdere uten å få stearinet i vasken - det ødelegger rørene. Oppvasksåpe har en krakelerende effekt, noe som gjør at stearinen slipper taket fra lysholderen.»

«Ha litt oppvasksåpe og kokende vann i stearinlysholderen, og la det stå til det er kaldt. Når dette er gjort er det bare å fiske ut stearinet, eventuelt holde hånden over holderen og la vannet renne gjennom fingrene. Kast stearinet i søpla og holderen er så god som ny!»

Nedenfor ser du hvordan Haugen Burøe har gjort det trinn for trinn:

TRINN 1: Ha litt oppvasksåpe og kokende vann i telysholderen. Foto: Marna Haugen Burøe
TRINN 2: La det stå til vannet er kaldt. Foto: Marna Haugen Burøe
Trinn 3: Fisk ut stearinet og kast det i søpla. Foto: Marna Haugen Burøe
FERDIG: Her ser du resultatet! Foto: Marna Haugen Burøe
FØR OG ETTER: Sjekk den forskjellen! Neste gang vi skal fjerne stearinsøl skal vi absolutt benytte oss av dette trikset. Foto: Marna Haugen Burøe

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, og er hentet frem til nye lesere. Vi har fått tillatelse av Marna til å dele trikset og bildene.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: