Fjerne Stearinsøl

Slik fjerner du stearinsøl fra lysholdere på 1-2-3!

Marna Haugen Burøe, også kjent som «Komikerfrue», har delt sitt geniale triks med oss.

FJERNE STEARINSØL FRA LYSHOLDERE: Marna Haugen Burøe har et genialt triks som fjerner stearin på null komma niks.  Foto: Marna Haugen Burøe
FJERNE STEARINSØL FRA LYSHOLDERE: Marna Haugen Burøe har et genialt triks som fjerner stearin på null komma niks. Foto: Marna Haugen Burøe Vis mer
Publisert

Det å tenne levde lys om kvelden er fryktelig koselig, men fy flate for en jobb det er å fjerne stearinsølet fra lysholderene etterpå - knurr!

Det er klin umulig å få vekk med kniv og kan ikke fjernes med varmt vann i vasken, sååå ofte ender man rett og slett opp med å gi opp og kaste hele lysholderen i søpla.

Vel, redningen er her! Marna Haugen Burøe, som er kvinnen bak den velkjente bloggen komikerfrue.no, har et genialt triks du kan prøve neste gang du sliter med stearinsøl!

LES OGSÅ: Komiker Ørjan Burøe går ut mot «kvinnehat»: - Hvorfor er dere så slemme med hverandre?

Lærte trikset da hun jobbet i restaurantbransjen

bloggen skriver Haugen Burøe at hun har lært seg rekke effektive triks etter å ha jobbet som servitør og bartender i mange år:

«Et typisk problem er å fjerne stearinsøl fra lysholdere uten å få stearinet i vasken - det ødelegger rørene. Oppvasksåpe har en krakelerende effekt, noe som gjør at stearinen slipper taket fra lysholderen.»

«Ha litt oppvasksåpe og kokende vann i stearinlysholderen, og la det stå til det er kaldt. Når dette er gjort er det bare å fiske ut stearinet, eventuelt holde hånden over holderen og la vannet renne gjennom fingrene. Kast stearinet i søpla og holderen er så god som ny!»

Nedenfor ser du hvordan Haugen Burøe har gjort det trinn for trinn:

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, og er hentet frem til nye lesere. Vi har fått tillatelse av Marna til å dele trikset og bildene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer