Vennskap:

Slik går du frem når du skal «slå opp» med en venninne

Og når bør man egentlig dumpe noen man har stått nær?

VENNSKAPSBRUDD: Å avslutte et vennskap kan faktisk sette i gang de samme følelsesmessige reaksjonene som ved et kjærlighetsbrudd. FOTO: The CW

VENNSKAPSBRUDD: Å avslutte et vennskap kan faktisk sette i gang de samme følelsesmessige reaksjonene som ved et kjærlighetsbrudd. FOTO: The CW

Vis mer
Publisert

Vi er vant til tanken på at et kjærlighetsforhold kan være turbulent. Opp- og nedturer er vanlig. Kanskje vokser man fra hverandre, kanskje klarer man å vokse sammen.

Tidligere har KK for eksempel skrevet om uvanene som kan ødelegge forholdet, sextørke, å straffe kjæresten for ting eksen gjorde, hva som kjennetegner et lykkelig par ... Listen er lang.

Nære vennskap derimot, det er mer absolutt. Solid, stabilt og konsekvent.

Men er det egentlig sånn?

Still deg selv disse spørsmålene

Ifølge Ulrikke Moen, gestaltterapeut MNGF for Osloterapeutene og Fjeldstad Psykologsenter, er det helt vanlig at vennskap går i faser – akkurat som romantiske forhold.

Men når bør man egentlig sette strek for et vennskap? Når har det gått så langt at dere er best tjent med å ta farvel med hverandre?

Dersom man opplever at relasjonen over en lengre periode er preget av en ubalanse mellom hva du gir og hva du får, oppfordrer Moen til å tenke gjennom om dette er et vennskap som gjør deg godt eller ei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer