Vennskap:

Slik gjenkjenner du et dårlig vennskap

- Du skal kunne fortelle hva som helst til en god venn.

VENNSKAP: Hvis du opplever at du alltid er der for venninna di når hun trenger omsorg og støtte, men ikke opplever å bli sett og støttet når du selv er sårbar og trenger det, er det et tegn på et dårlig vennskap, sier eksperten. FOTO: NTB
VENNSKAP: Hvis du opplever at du alltid er der for venninna di når hun trenger omsorg og støtte, men ikke opplever å bli sett og støttet når du selv er sårbar og trenger det, er det et tegn på et dårlig vennskap, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Se for deg at du har en venninne som jevnlig spør om du kan hjelpe henne, for eksempel med å kjøre henne til flyplassen eller bære flytteesker. Du stiller opp og tenker at dere er gode venner, helt til det er du som trenger hjelp til noe. Da har hun aldri tid, nedprioriterer det eller slutter å svare på meldingene dine.

De fleste opplever dårlige eller overfladiske vennskap i løpet av livet, enten i barne- og ungdomsårene eller i voksen alder. Venner som kun stiller opp når de selv kan vinne noe, som tar og tar uten å gi noe tilbake eller som bryter tilliten din.

Slike vennskap er lite givende og kan oppleves som svært sårende. Derfor er det viktig å gjenkjenne dårlige vennskap tidlig, så du slipper å bruke energien din på noen som ikke fortjener det.

4 tegn på et dårlig vennskap

- Dersom du opplever at du ikke kan være deg selv i vennskapet, kan det være et tegn på at relasjonen ikke er trygg og nær. Et godt vennskap innebærer at du kan vise flere sider av deg selv, at du kan dele glede, sorg og frustrasjon.

Det sier Heidi Ulrikke Moen, som er gestaltterapeut MNGF hos Osloterapeutene og Fjeldstad Psykologsenter til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer