Bedre humør

Slik holder vi sinnet lyst

Fem mennesker om hvordan de bevarer sitt gode humør.

ET LYST SINN: Hvordan holder man egentlig humøret oppe når livet ikke er helt som det skal? FOTO: NTB Scanpix
ET LYST SINN: Hvordan holder man egentlig humøret oppe når livet ikke er helt som det skal? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg setter ikke på en trist sang

– Tidligere har jeg brukt humor for å holde følelsene på avstand. Baksiden av det har selvfølgelig vært at jeg ikke har tatt meg selv seriøst, og at andre heller ikke har gjort det. Men det har også hatt den positive effekten at det har gjort meg glad. Som voksen har jeg begynt å dyrke humoren og gleden, men i dag er det et valg. Da jeg var barn og ung, var det en overlevelsesstrategi. Når jeg velger å være glad og være i min positive energi, føles verden lettere. Og så er det en styrke for meg selv å velge humøret mitt og ikke la det styres av andre. Det gir meg frihet og eierskap til følelsene mine.

– Jeg har hatt svarte perioder i livet, og jeg har fortsatt dårlige dager der det kan bli utrolig mørkt. Men det går lenge imellom dem, og i dag har jeg det bra. Jeg vil gjerne forholde meg til det negative og det vanskelige, men jeg vil ikke dyrke det. I forbindelse med jobben min forholder jeg meg også til mye som er smertefullt i løpet av en dag, og det må være en balanse. Jeg vet at jeg trenger flere positive følelser og tanker enn negative, hvis ikke blir jeg i dårlig humør. Så hvis jeg våkner og tenker «for en drittdag», så gjør jeg noe med det. Jeg setter på musikk jeg liker, og så danser jeg foran speilet på badet som jeg aldri villet ha danset på et dansegulv. Alt bare rister og ser rart ut, og så er humøret mitt endret. Eller jeg kan høre på høy musikk i bilen og synge med. Og jeg setter ikke på en trist sang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer