Strømsparing

Slik kuttet barnefamilien strømmen med 40 prosent

Da Anne Linn og Andreas fikk skyhøye strømregninger, satte de seg ett nytt mål.

EKSPERTER PÅ STRØMSPARING: Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby har det siste året gjort flere lure grep som har redusert strømforbruket kraftig. FOTO: Privat
EKSPERTER PÅ STRØMSPARING: Anne Linn og Andreas Kumano-Ensby har det siste året gjort flere lure grep som har redusert strømforbruket kraftig. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er skyhøye, noe de fleste husholdninger merker godt på lommeboka. Mens politikerne diskuterer hva som bør gjøres med situasjonen, har mange familier valgt å ta store grep for å redusere strømforbruket sitt.

Anne Linn Kumano-Ensby, ektemannen Andreas og deres to døtre bor i en 130 kvm stor leilighet i en gammel bygård i Oslo – et av de områdene hvor strømprisen har vært svært høy.

Paret, som i sosiale medier er kjent som supersparere og som sammen har gitt ut boken «Slik blir du rik! - håndbok i økonomisk frihet», har de siste tre årene hatt et sterkt fokus på å spare penger for å oppnå mer frihet.

Da de i fjor merket at strømkostnadene deres hadde steget kraftig, bestemte de seg for å gjøre alt de kunne for å kutte ned på strømforbruket sitt.

– Det ble som om vi konkurrerte mot oss selv. Det var om å gjøre å kutte mest mulig, uten at det skulle gå ut over livskvaliteten, sier Anne Linn med et smil.

Reduserte med 42 prosent

Resultatet er intet mindre enn imponerende. Strømleverandørens app viser nemlig at familien har redusert strømforbruket sitt med over 30 prosent de fleste månedene sammenlignet med året før, og hele 42 prosent på det meste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer