Drikke

Slik lager du Oscar-fest

Ingen grunn til at bare Hollywood-stjernene skal få kose seg den 5. mars. Lag Oscar-fest hjemme og bring glamouren inn i egen stue.

Slik lager du Oscar-fest
Publisert
Sist oppdatert
Ingen fest og glamour uten gylne dråper; champagne må det være når Oscar skal deles ut. Klassisk champagne uten tilsetninger krever en viss kvalitet, men hvis du lever på stramt budsjett, duger champagnecocktails like bra - og her kan du jukse litt og bruke musserende vin i stedet for ekte vare. (Skal du være virkelig ekstravagant, bruker du selvsagt ekte champagne.) Alle drinkene serveres i champagneglass. Kir Royale er en klassisk champagnedrink som er enkel å lage. 4 cl crème de CassisMusserende vinHell likøren i et godt avkjølt glass. Fyll sakte opp med musserende vin. Kan pyntes etter ønske, for eksempel med sitronskiver. Grand Mimosa er minst like enkelt som Kir Royale. Det er noe vidunderlig dekadent ved å blande champagne og appelsinjuice.AppelsinjuiceMusserende vinGrand MarnierBland forsiktig appelsinjuice og musserende vin. Tilsett omlag 1cl Grand Marnier for hvert glass og hell i godt avkjølte glass. Pynt gjerne med en strimmel appelsinskall.Bellini er champagnedrinken for deg som liker det litt søtt. Kanskje et godt alternativ hvis jentene samles til Oscar-fest?2/6 ferskenjuice4/6 musserende vinHell ferskenjuicen i et godt avkjølt glass. Fyll sakte opp med musserende vin. Maten må selvsagt stå i stil til drinkene, og da er løsningen som oftest lekker fingermat i form av kanapéer eller tapas. Du kan lage kanapéer som små, firkantede loffbiter med fyll mellom, eller skjære pariserloff i skiver og legge fyllet på toppen. Firkant-varianten serverer du gjerne med cocktailpinner i, så blir de enklere å spise. Forslag til kanapé-fyll:Russisk kaviar - selvsagtParmaskinke, fløteost og dillMozarellaost, halve cherrytomater og frisk basilikumRøkt kalkun og biter av filetert appelsinCréme Fraîche, røkelaks og dillBrieost og jordbærskiverTandoori-kylling og mangoPotetegull og saltstenger er ikke snacksvalget for en ekte Oscar-fest med høy glamourfaktor. Det kan riktignok bli vanskelig å få tak i Oscar-sjokolader her til lands, men det betyr jo ikke at vi trenger å resignere. Du kan for eksempel lage din egen nøtteblanding, noe som imponerer langt mer enn assorterte produkter fra Polly. Filmsnacksen fremfor alle er likevel popcorn, så hvorfor ikke gjøre en skikkelig amerikansk vri og lage cajun-popcorn etter oppskrift fra popcorn.org? 2,5 dl popcorn0,6 dl smeltet smør1 ts paprikapulver1/2 ts løkpulver1/2 ts hvitløkpulver1/4 ts cayennepepper1 ts sitronpepperPopp popcornet i en kjele. Smelt smøret og hell det over det ferdige popcornet. Bland kryddersortene og strø det over, rist på bollen for å blande det skikkelig. Popcornet kan lages litt tid i forveien og siden varmes opp i ovnen på 150 grader, så det blir sprøtt. Les mer om Oscar-utdelingen her:Juks deg like glamorøs som Oscar-stjerneneKjolene styrer Oscar-showet George Clooneys første Oscarkk.no anmelder Good Night, and Good Luckkk.no anmelder Geishakk.no anmelder Brokeback Mountainkk.no anmelder Walk The Linekk.no anmelder Woody Allens Match PointLeder: Politikk i Hollywood

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer