Ingen fest og glamour uten gylne dråper; champagne må det være når Oscar skal deles ut. Klassisk champagne uten tilsetninger krever en viss kvalitet, men hvis du lever på stramt budsjett, duger champagnecocktails like bra - og her kan du jukse litt og bruke musserende vin i stedet for ekte vare. (Skal du være virkelig ekstravagant, bruker du selvsagt ekte champagne.) Alle drinkene serveres i champagneglass.
Kir Royale er en klassisk champagnedrink som er enkel å lage.
4 cl crème de Cassis
Musserende vin
Hell likøren i et godt avkjølt glass. Fyll sakte opp med musserende vin. Kan pyntes etter ønske, for eksempel med sitronskiver.
Grand Mimosa er minst like enkelt som Kir Royale. Det er noe vidunderlig dekadent ved å blande champagne og appelsinjuice.
Appelsinjuice
Musserende vin
Grand Marnier
Bland forsiktig appelsinjuice og musserende vin. Tilsett omlag 1cl Grand Marnier for hvert glass og hell i godt avkjølte glass. Pynt gjerne med en strimmel appelsinskall.
Bellini er champagnedrinken for deg som liker det litt søtt. Kanskje et godt alternativ hvis jentene samles til Oscar-fest?
2/6 ferskenjuice
4/6 musserende vin
Hell ferskenjuicen i et godt avkjølt glass. Fyll sakte opp med musserende vin.
Maten må selvsagt stå i stil til drinkene, og da er løsningen som oftest lekker fingermat i form av kanapéer eller tapas. Du kan lage kanapéer som små, firkantede loffbiter med fyll mellom, eller skjære pariserloff i skiver og legge fyllet på toppen. Firkant-varianten serverer du gjerne med cocktailpinner i, så blir de enklere å spise.
Forslag til kanapé-fyll:
Potetegull og saltstenger er ikke snacksvalget for en ekte Oscar-fest med høy glamourfaktor. Det kan riktignok bli vanskelig å få tak i Oscar-sjokolader her til lands, men det betyr jo ikke at vi trenger å resignere. Du kan for eksempel lage din egen nøtteblanding, noe som imponerer langt mer enn assorterte produkter fra Polly. Filmsnacksen fremfor alle er likevel popcorn, så hvorfor ikke gjøre en skikkelig amerikansk vri og lage cajun-popcorn etter oppskrift fra popcorn.org?
2,5 dl popcorn
0,6 dl smeltet smør
1 ts paprikapulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkpulver
1/4 ts cayennepepper
1 ts sitronpepper
Popp popcornet i en kjele. Smelt smøret og hell det over det ferdige popcornet. Bland kryddersortene og strø det over, rist på bollen for å blande det skikkelig. Popcornet kan lages litt tid i forveien og siden varmes opp i ovnen på 150 grader, så det blir sprøtt.
Les mer om Oscar-utdelingen her:


