Dating

Slik lykkes du med nettdating

30. mai er datoen der det er størst sjanse for å møte drømmepartneren, viser undersøkelse.

DEN HOTTESTE NETTDATINGDAGEN:Den 30. mai klokken 22.27 er da de aller flest brukere logger inn på datingsiden Match.com, i håp om å finne sitt livs kjærlighet. Foto: Thinkstock
DEN HOTTESTE NETTDATINGDAGEN:Den 30. mai klokken 22.27 er da de aller flest brukere logger inn på datingsiden Match.com, i håp om å finne sitt livs kjærlighet. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nettdating er kanskje noe en del av oss ser på som litt småflaut. Men det er det faktisk ingen grunn til.

Nettet er nå den vanligste måten å treffe en partner på her til lands - til og med mer vanlig enn via venner eller på byen.

Det som kanskje er mest nervepirrende med det, er det første møtet og den første daten. Du har kanskje snakket med en fyr lenge, og presset har bygget seg opp. Nå skal dere faktisk møtes!

Slapp helt av. Her er tipsene til hvordan det forhåpentligvis blir mer enn bare én date.

LES OGSÅ: Halvparten av single googler daten

Da er det størst sjans for å treffe drømmepartneren! Kanskje verdt et forsøk?
Da er det størst sjans for å treffe drømmepartneren! Kanskje verdt et forsøk? Vis mer

- Vær deg selv

Det er kanskje den største klisjéen i datingboka, men det er ikke uten grunn. Psykolog Frode Thuen sier at det beste er hvis du klarer å «være deg selv».

- Ikke legg for mye i daten. Ofte er mange altfor nervøse når de går på date, og tenker at dette kommer til å forandre livene deres. Dette er dumt. Du må prøve å slappe helt av, sier han til KK.no.

Vi går mot lysere tider og nå er de single mer våryre enn noen annen tid på året. En undersøkelse nettdatingtjenesten Match.com har gjennomført, har også vist at førstkommende torsdag er den beste dagen for å avtale nye dater på nettet.

- Da planlegger folk hva de skal gjøre i helgen. Men det er hele 12. 000 norske single som er aktive de andre dagene i uken, også, sier Elin Værnes i Match.com til KK.no.

Så hvis du er en av mange som forsiktig har tenkt at dette er noe du har lyst til å prøve - er det NÅ du bør slå til.

LES OGSÅ: Slik får du hell i kjærlighet

«Den magiske» datoen

Den 30. mai klokken 22.27 er det tidspunktet der de aller flest brukerne logger inn på datingtjenesten Match.com. Med andre ord er det mange som er svært aktive i de månedene vi nå går inn i.

- Nettdating gir deg den beste muligheten til å finne den perfekte daten for deg. Dersom du logger deg inn på torsdag 30. mai kl. 22:27 – den meste travle datingdagen i året, har du en enda større sjanse for å møte den rette, sier Anna Bofeldt i Match.com.

Tidligere tenkte man vel at det bare var datanerder og andre som ikke klarte å skaffe seg partnere på vanlig måte som måtte lete på nettet. Men de siste årene har det altså blitt ekstremt vanlig.

Ifølge statistikk er det også en markant økning av nye nettdatere hver eneste vår.

LES OGSÅ: Nordmenn elsker å snoke på nettet

De fleste synes det er best å finne en ny sengepartner om sommeren.  Foto: Erwin Wodicka
De fleste synes det er best å finne en ny sengepartner om sommeren. Foto: Erwin Wodicka Vis mer

Sommerromatikken blomstrer

Er du en av dem som har vurdert å melde deg inn på en nettdatingside, er sommeren tiden å gjøre det på. Da er vi ekstra mottagelige for å treffe nye mennesker - også åp nett.

I en større undersøkelse Match.com har gjennomført (Lovegeist), kommer det frem at vår og sommer er de årstidene folk generelt synes det er best å date.

- Du bør satse på helgedager eller kvelder, og helst på sommeren, sier Værnes.

Kun fem prosent synes vinteren er den beste tiden for dating, mens våren og sommeren seiler opp som klare vinnere (henholdsvis 37 prosent og 40 prosent)

LES OGSÅ: Slik får du kjærligheten til å vare.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer