PRIORITERER KNALLHARDT: Ingvild Tennfjord (37) har på kort tid markert seg som vinkjenner og gründer. Hun forteller at hun driver med svært lite annet enn vin - og familie.  Foto: Nadia Norskott
PRIORITERER KNALLHARDT: Ingvild Tennfjord (37) har på kort tid markert seg som vinkjenner og gründer. Hun forteller at hun driver med svært lite annet enn vin - og familie. Foto: Nadia Norskott Vis mer

Karriere

Slik lykkes «superkvinnene»

Møt Ingvild (37) og to andre kvinner som tilsynelatende får til alt.

KK spurte noen som tilsynelatende får til alt - om de virkelig gjør det. Eller er det noe de velger vekk?

Ingvild Tennfjord (37) har på kort tid markert seg som vinkjenner og gründer.

Yvette Hoel (27) har nådd verdenstoppen i hundekjøring.

Mai-Bente Paulsen (34), tidligere kommunikasjonsdirektør i NSB, er nå ny leder i PR-byrået MSLGROUP.

I KK 39 forteller disse tre damene om oppskriften på å rekke det de vil. Befriende nok handler det like mye om det de velger ikke å bruke tid på, som det de gjør.

LES OGSÅ: Derfor blir kvinner oftere sykmeldt

Kos i kaos

Mai-Bente Paulsen lever godt i kaos (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press
Mai-Bente Paulsen lever godt i kaos (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press Vis mer

Mai-Bente Paulsen var NSBs ansikt utad når togene stod og frustrasjonen var høy. I perioder våknet hun opp til telefon fra NRK klokken seks om morgenen, og fikk knapt nok slengt litt vann i ansiktet før dagens første intervju.

Det tv-seerne ikke fikk vite, var at Mai-Bente er skikkelig god på ikke å vaske og rydde. Midt i hjemmets kaos kan hun sette seg ned. Fullstendig i stand til å hygge seg med eventyrlesing. Eller hun lukker døra bak seg – og tar tankene med på løpetur. Lange helgemorgener, helt uten planer, står også på listen over «overlevelsesgrep».

I mange år hadde Mai-Bente penn og «gjøremålsliste» liggende ved sengen. Så en dag gjorde hun en viktig endring: Hun byttet den ut med en liste over tre ting hun hadde gjort i løpet av dagen – som hun kunne være stolt av.  

– Det kan være alt fra at jeg har danset vilt mens jeg laget middag til mine to sønner, til at jeg har landet et stort strategiarbeid på jobb, sier hun til KK.

LES OGSÅ: Er du i ferd med å bli utbrent?

Driver ikke med interiør

Ingvild Tennfjord er journalisten og småbarnsmammaen som på kort tid har tatt utdannelse som vinkelner. Hun har faste vinspalter, og er aktuell med bok nummer to på under ett år. Fjorårets «Skål» solgte godt, og ble nominert til Brageprisen for beste fagbok. I disse dager er «Bobler» på markedet. Og denne høsten begynte Ingvild og familien på sin ett år lange reise i vinland verden over.

– Hva er det du ikke klarer, Ingvild?
– Jeg driver med to ting: vin og familie. Kimen til dårlig livskvalitet ligger i å forsøke å gjøre alt, sier hun.  

Ingvild Tennfjord er en dame som får til nesten irriterende mye (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press
Ingvild Tennfjord er en dame som får til nesten irriterende mye (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press Vis mer

For det er de små valgene som gjør at hverdagen hennes går opp. Som det å ikke ha tv, for eksempel. Hun pusser ikke opp, og har heller ingen blomsterbed å luke.

– Jeg driver ikke med shopping. De fleste har vakrere hjem enn meg, jeg må bare tenke at interiør er ikke noe jeg bruker tid på. Ikke nå. Å gjøre mange ting halvveis, kverker kreativiteten. Og når vi tror vi skal få tid til alt, så må vi vite at det er noe i den ligningen som ikke går opp, sier Ingvild.

LES OGSÅ: 5 tegn på at du bør bytte jobb

Glem fiaskoene

Yvette Hoel tok i 2009 en livsendrende bestemmelse: Hun ville hevde seg i norgestoppen som hundekjører i nordisk stil. På vinteren konkurrerer hun på ski. Karrierens høydepunkt er gull i VM i Alaska. Sist vinter var hun to centimeter fra kongepokalen.

– Hva skjedde den dagen du virkelig hadde bestemt deg?
– Jeg måtte gå inn i meg selv og spørre: Hva er viktig for meg i hverdagen? Så måtte jeg velge vekk, sier Yvette.

Yvette Hoel måtte legge om rutiner da hun valgte å satse på hundekjøring (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press
Yvette Hoel måtte legge om rutiner da hun valgte å satse på hundekjøring (foto:Nadia Norskott) Foto: Alle Over Press Vis mer

– Jeg måtte være helt ærlig mot meg selv. Jeg måtte tenke gjennom hvem jeg var sammen med, som virkelig ga meg noe. Og jeg måtte velge bort turer og sosiale morsomheter som jeg virkelig elsket å være med på.

Yvette skulle finne den viktige og vanskelige balansegangen mellom søvn, ro og noe å strekke seg etter – uten å oppleve sitt eget liv som kjedelig.

Den dagen kom da hun og hundene satt på et fly på vei til VM i hundekjøring i Alaska.

– Den viktigste grunnen til at jeg kom dit, var konkrete mål, og en erkjennelse av at jeg ikke kunne gjøre alt på en gang. Jeg hadde gjort noen prioriteringer som gjaldt for hver dag – jeg slapp å ta de daglige valgene.

Yvettes beste råd er å unngå å ta tankene med seg til sengs.

– Mål kan endres, og det er ulike veier til målet. Snakk om tankene dine, gjør du ikke det, varer de dårlige dagene lenger. Flytt fokus mot gledesturer og rørende øyeblikk.

KK 39, i salg fra 26. september
KK 39, i salg fra 26. september Vis mer

KK39 er i salg fra 26. september.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: