Drikke

Slik nyter du champagne

Det er ikke nødvendig å være snobbete når du drikker champagne eller musserende vin, men det gjør opplevelsen mer boblende herlig.

Slik nyter du champagne
Publisert
Sist oppdatert

Riktig temperatur

Det er en myte at musserende vin er best når den serveres iskald. Ingen vil ha lunken boblevin, men med riktig nedkjøling kommer smaken best fram. Musserende vin har ulik karakter - og dermed ulike idealtemperaturer.
 • Smaksrik champagne: 13 grader
 • Årgangschampagne: 11 grader
 • Tørr champagne: 9 grader
 • Enkle musserende viner: 7 grader

Slik åpner du flaska

For å ha det på det rene: Å riste flaska og sprette korken så skummet flommer er forbeholdt rallykjørere med mer penger enn stil. Vil du nyte boblevinen fra glass og ikke som en skummende fontene, må du gå litt mer forsiktig til verks.
 • Ta av folien rundt korken. Hold korken i et godt grep.
 • Med den andre hånden tar du et tak under flasken og vrir forsiktig. Gjør du dette riktig vil du kun høre et lite puff når flasken åpne, og de dyrbare dråpene vil fortsatt være inni flasken.
 • En flaske musserende vin har et trykk på 125 kilo per centimeter. Altså ikke til å spøke med, så vær forsiktig med hvor du sikter med korken.
 • Glasset

  Champagne skal drikkes av lange, slanke glass. Hvitvinsglass fungerer fint. Det viktigste å tenke på er at glasset skal vende innover i toppen, slik at boblene bevares best mulig.

  Oppbevaringen

  Har du noen flasker igjen etter festen, kan du lagre dem på et mørkt og kjølig sted til neste anledning til å feire dukker opp. Kilde: Aperitif.no, intowine.com

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer