Riktig temperatur
Det er en myte at musserende vin er best når den serveres iskald. Ingen vil ha lunken boblevin, men med riktig nedkjøling kommer smaken best fram. Musserende vin har ulik karakter - og dermed ulike idealtemperaturer.- Smaksrik champagne: 13 grader
- Årgangschampagne: 11 grader
- Tørr champagne: 9 grader
- Enkle musserende viner: 7 grader
Slik åpner du flaska
For å ha det på det rene: Å riste flaska og sprette korken så skummet flommer er forbeholdt rallykjørere med mer penger enn stil. Vil du nyte boblevinen fra glass og ikke som en skummende fontene, må du gå litt mer forsiktig til verks.Glasset
Champagne skal drikkes av lange, slanke glass. Hvitvinsglass fungerer fint. Det viktigste å tenke på er at glasset skal vende innover i toppen, slik at boblene bevares best mulig.Oppbevaringen
Har du noen flasker igjen etter festen, kan du lagre dem på et mørkt og kjølig sted til neste anledning til å feire dukker opp. Kilde: Aperitif.no, intowine.comLes artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger