Det er ikke nødvendig å være snobbete når du drikker champagne eller musserende vin, men det gjør opplevelsen mer boblende herlig.
IdaBergstrøm
Image Source
Publisert Sist oppdatert
Riktig temperatur
Det er en myte at musserende vin er best når den serveres iskald. Ingen vil ha lunken boblevin, men med riktig nedkjøling kommer smaken best fram. Musserende vin har ulik karakter - og dermed ulike idealtemperaturer.
Smaksrik champagne: 13 grader
Årgangschampagne: 11 grader
Tørr champagne: 9 grader
Enkle musserende viner: 7 grader
Slik åpner du flaska
For å ha det på det rene: Å riste flaska og sprette korken så skummet flommer er forbeholdt rallykjørere med mer penger enn stil. Vil du nyte boblevinen fra glass og ikke som en skummende fontene, må du gå litt mer forsiktig til verks.
Ta av folien rundt korken. Hold korken i et godt grep.
Med den andre hånden tar du et tak under flasken og vrir forsiktig. Gjør du dette riktig vil du kun høre et lite puff når flasken åpne, og de dyrbare dråpene vil fortsatt være inni flasken.
En flaske musserende vin har et trykk på 125 kilo per centimeter. Altså ikke til å spøke med, så vær forsiktig med hvor du sikter med korken.
Champagne skal drikkes av lange, slanke glass. Hvitvinsglass fungerer fint. Det viktigste å tenke på er at glasset skal vende innover i toppen, slik at boblene bevares best mulig.
Oppbevaringen
Har du noen flasker igjen etter festen, kan du lagre dem på et mørkt og kjølig sted til neste anledning til å feire dukker opp.