Bobilferie

Slik reagerte Stine Mari da samboeren kjøpte bobil i smug

- Jeg tenkte: Er vi virkelig der allerede? Det er jo flest eldre mennesker man ser i store hvite bobiler.

KJØPTE BOBIL I SMUG: Alrik hadde lenge drømt om en bil som rommet kiteutstyret hans. FOTO: Saltnwax
KJØPTE BOBIL I SMUG: Alrik hadde lenge drømt om en bil som rommet kiteutstyret hans. FOTO: Saltnwax Vis mer
Publisert

– Den store ulempen med bobiler er at de er veldig avhengighetsskapende. Du blir fort litt rar, fordi det eneste du har lyst til å gjøre er å reise på bobilferie, sier Stine Mari Velsvik (38) med et smil.

Journalisten og fotografen, som er aktuell med boken «Bobil – opplevelser for livet», er full av lovord om bobil som ferieform, men slik har det ikke alltid vært.

I likhet med mange andre unge voksne hadde hun for noen år siden en oppfatning om at bobiler kun var noe eldre mennesker drev med.

– Da mannen min Alrik begynte å snakke om å kjøpe bobil, tenkte jeg at det var litt tidlig i prosessen. Var vi virkelig der allerede? Det er jo flest eldre mennesker man ser i store hvite bobiler, sier hun.

– Jeg trodde også at bobilfolkene var lite aktive og kun satt utenfor bobilene sine, jeg skjønte ikke hva som skulle være så gøy med det. I barndommen hadde vi campingvogn og reiste til Sørlandet på campingtur. Det var fine minner, men da jeg ble gammel nok til å kunne velge selv ville jeg heller dra på backpacking. Jeg ville se verden og ikke svime rundt på en campingplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer