Sandra Lyng

Slik sluttet Sandra Lyng å bli sint på seg selv

– Jeg har hatt så mye dårlig samvittighet.

SANDRA LYNG: Sandra Lyng åpner seg for KKs lesere om de destruktive valgene hun har tatt opp gjennom livet. FOTO: Privat
SANDRA LYNG: Sandra Lyng åpner seg for KKs lesere om de destruktive valgene hun har tatt opp gjennom livet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I 2023 er det hele 19 år siden Sandra Lyng fra Mosjøen slo gjennom som artist i idol i 2004. Den blide jenta med den flotte stemmen ble raskt en medieyndling, og fra utsiden så alt bra ut.

Sandra har tidligere fortalt KK at hun har opplevd overgrep i livet, og at ingen noensinne skulle få misbruke kroppen hennes igjen. Da hun som 16-åring reiste fra hjembyen hadde hun med seg i kofferten en mørk hemme­lighet, dårlig selvbilde og et anstrengt forhold til hjembyen.

Siden gjennombruddet har hun fortsatt å være en medieyndling, og stått på scenen, medvirket i diverse programmer på TV, kommet med plater og låter, og skrevet barnebøker om figuren «Corny», en enhjørning som viser følelser gjennom at fargen på hornet skifter.

Følelser er i det hele tatt viktig for Sanda, og de siste årene har hun vært å se vel så mye som motivator på sosiale medier. I innleggene oppfordrer hun blant annet til å godta seg selv, og til å ikke være så hard mot seg selv. Lettere sagt enn gjort for de fleste, og for å få frem budskapet deler Sandra av sine egne erfaringer om både spiseforstyrrelser, angst ­depresjon, og hvordan dette har påvirket henne.

– Wow! Så mye selvsabotasje jeg har gjort

Man skulle kanskje tro at det å ha det bra er en harmonisk tilstand de fleste ønsker å bevare, men i en post på Instagram fra september 2023, forteller Sandra Lyng at det å ha det bra i livet faktisk kan utløse et skrev av destruktive handlinger.

Og hun røper at hun også selv i mange år har ødelagt gode stunder med det hun kaller «selvsabotasje»:

«Har du noen gang drevet med selvsabotasje? ⁣Det har jeg! ⁣ Og jeg vet det høres rart ut, men når du er vant til indre uro og kamper, føles gode dager og perioder plutselig utrygt». ⁣

Hun fortsetter

«Wow så mye selvsabotasje jeg har gjort!».

KK tar kontakt med Sandra og ber henne utdype hvordan selvsabotasjen har artet seg for henne:

– Selvsabotering for meg har vært at jeg har valgt venner og kjærester opp gjennom som ikke har vært bra for meg. På grunn av dårlig selvbilde, har jeg funnet meg i å bli behandlet dårlig, sier Sandra.

Hun tar seg tid til å svare utfyllende på lydfil på sms på en travel dag, og utdyper hva slags konsekvenser selvsabotasjen har hatt for henne:

– Jeg har slitt mye dårlig samvittighet for sønnen min fordi jeg hadde kyssesyke, kronisk migrene og at jeg hadde fødselsdepresjon. Men med tiden har jeg lært å klappe meg på skulderen, og å ikke bli sint på meg selv for ting jeg ikke kan kontrollere.

– Prøver jeg å please?

Sandra forteller at det har vært en lang vei for å klare å bryte mønsteret, og at hun i dag har det bedre enn noen gang. ⁣Teknikken hennes har vært det hun kaller daglige økter med «indre styrketrening».

– Jeg fokuserer på takknemlighet, og skriver dagbok om kvelden. Og jeg tar meg i den dårlige samvittigheten, og spør meg: Er det reelt, eller stammer det fra at jeg prøver å please noen?

Hun vil gjerne dele med KKs lesere det hun selv praktiserer hver dag:

– Det handler om å hver dag øve seg selv på å akseptere seg selv og være glad i seg selv. Det kan være så lite som at du prøver å si noen fine ting til deg selv i speilet mens du pusser tennene. At du gir deg selv egentid, kanskje kjærlighet med en kopp te.

Hun fortsetter:

GLEDE: Sandra Lyng var på KKs cover i 2021, og i intervjuet fortalte hun om en mørk hemmelighet hun i mange år bar på. FOTO: Truls Quale
GLEDE: Sandra Lyng var på KKs cover i 2021, og i intervjuet fortalte hun om en mørk hemmelighet hun i mange år bar på. FOTO: Truls Quale Vis mer

– Du kan meditere litt og ta på deg noe fint fra skapet. Ikke bare la de fine tingene henge til en anledning. Når anledningen er at vi bare lever, rett og slett!

Hun viser til den amerikanske podkastverten og forfatteren Mel Robbins' bok om Neuroscience:

– Prøv å gi deg selv en high five i speilet. Da linker du ansiktet ditt til en positiv handling, sier Sandra.

Selv har hun akkurat i dag hjelp av en organisator for å rydde i klesskapet. Og er du en av dem som har lyst til å pynte deg med noe fint – bare av den grunn at vi faktisk lever, kan du kanskje sikre deg et av Sandras plagg. Planen hennes er nemlig å selge unna deler av garderoben i sosiale kanaler.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer