Kvinner & kroner:

Slik sparer du enklest mulig i fond

Har du lyst til å spare i fond, men vil helst bruke så lite tid som mulig på det? Fortvil ikke, KKs økonomiekspert har gode (og enkle) råd!

KVINNER & KRONER: Det viktigste du gjør, er å komme i gang med sparingen. Foto: NTB
KVINNER & KRONER: Det viktigste du gjør, er å komme i gang med sparingen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Jeg har lyst til å spare i fond, men får helt fnatt bare jeg ­tenker på å måtte sette meg inn i hvilke fond som er best, at jeg må følge med underveis og kanskje ­flytte penger fram og tilbake … ­Hvordan kan jeg spare i fond på enklest mulig måte?

Hilsen kvinne (32)

Da har jeg en god nyhet til deg! De som gjør det best som fondssparere, er nemlig de som ikke gjør noe ­annet enn å sette i gang en spareavtale og la det skure og gå. Husk bare å ha spart opp en bufferkonto, så du har penger om du trenger det til en dyr tannlegetime, om ­mobilen blir ødelagt, kjøleskapet ryker eller andre ting. Da slipper du å ta ut av fondet når du trenger penger. På den måten kan pengene stå og jobbe for deg og sørge for at du får en del av verdiskapningen i samfunnet.

FOND: Cecilie Tvetenstrand er spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, autorisert finansiell rådgiver og programleder i Luksusfellen.Foto: Karoline Næss/Storebrand
FOND: Cecilie Tvetenstrand er spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, autorisert finansiell rådgiver og programleder i Luksusfellen.Foto: Karoline Næss/Storebrand Vis mer

Hvis du setter opp sparing i et globalt ­indeksfond, så sprer du sparepengene dine på over 1600 selskaper over store deler av verden. Det er en lav kostnad, og de aller fleste banker tilbyr det, så du kan opprette sparingen i nettbanken du har i dag. Gjør det enkelt.

Det viktigste du gjør, er å komme i gang med sparingen, for tiden flyr og årene går, og plutselig skjedde det fint lite. Så bruk fem minutter i mobilbanken eller en spareapp og få satt opp sparingen. Du vil bli svært takknemlig for det senere. Selv om du ikke trenger å følge med, så får du status for hvordan det står til med sparingen din hvert år når skattemeldingen kommer.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer