Unngå Krangling Kritikk

Slik takler du kritikk fra venner og kolleger

Går du ofte i forsvarsposisjon når du blir kritisert? Det kan lønne seg å tenke litt før man kommer med en tilbakemelding.

Å TAKLE KRITIKK: I denne saken får du ekspertenes beste tips til hvordan du kan takle kritikk på best mulig måte.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
Å TAKLE KRITIKK: I denne saken får du ekspertenes beste tips til hvordan du kan takle kritikk på best mulig måte. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å unngå at vi i løpet av livet vil støte på kritikk fra andre. Det kan være en kjedelig tilbakemelding på noe vi har gjort på jobb, eller en venninne som sier ifra om noe hun er misfornøyd med at vi gjør. Kritikk kan være både naturlig og velment, men da kan det også være greit å vite hvordan vi skal takle en situasjon der vi blir kritisert. 

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og samlivsterapeut, forteller at hvordan vi takler kritikk kan avhenge av hvordan vi er som person og hva vi liker og ikke liker med oss selv. Dersom noen påpeker noe du ikke liker så godt med deg selv, har vi lett for å bli fortere såret. 

- For eksempel kan en person få en tilbakemelding etter en fest at hun var litt mye og høylydt. Hvis mottakeren har hørt dette mye gjennom livet, og vet at hun kan ta en del plass, vil hun bli såret, forklarer hun. 

På samme måte som at en sjenert person ville blitt glad for å høre at hun var boblende og snakkesalig på en fest, vil en veldig utadvendt person mest sannsynlig ta denne kritikken personlig, selv om det ikke er sikkert at avsenderen mente dette som kritikk.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer