Kk Reportasje

Slik taklet Anita (42) morens selvmord

Som 12-åringen måtte hun overtale mamma til å leve videre. Men det varte ikke...

MOREN VAR BIPOLAR:  Anita Krohn Traaseth er vtoppleder i Hewlett-Packard Norge og superblogger på den private ledelsesbloggen tinteguri.com. Da hun var 14 fikk moren diagnosen bipolar. Foto: Charlotte Wiig
MOREN VAR BIPOLAR: Anita Krohn Traaseth er vtoppleder i Hewlett-Packard Norge og superblogger på den private ledelsesbloggen tinteguri.com. Da hun var 14 fikk moren diagnosen bipolar. Foto: Charlotte Wiig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det mest bemerkelsesverdige med Anita Krohn Traaseth, er verken at hun er toppleder i Hewlett-Packard Norge eller superblogger på den private ledelsesbloggen tinteguri.com, der over en million har vært innom siden oppstarten i 2012.

Det mest bemerkelsesverdige ved Anita er hvordan hun husker moren sin. Da Anita var 14, fikk moren Bjørg diagnosen bipolar og var tidvis alvorlig syk fram til hun døde 44 år gammel.

– Når hun sitter oppe om natten og du er 12–13 år og må overtale henne til å leve videre … det ville jeg ikke gjort med mine døtre. Og det var ikke noe morsomt å komme på avdeling K på sykehuset etter at hun hadde prøvd å ta livet av seg og høre henne si det var synd at det ikke gikk denne gangen heller.

- Men det var sykdommen som snakket, hun hadde ikke noe valg. Jeg synes ikke hun gjorde noe feil. Jeg husker bare kjærlighet, sier Anita.

LES OGSÅ: Skal du dø mamma?

Gråt til hun besvimte

Junikvelden i 1992 vil alltid sitte som fastspikret i minnet. Hun er tjue år, bor hos faren sin i Sandefjord, de siste årene har foreldrene vært skilt. Fra jenterommet i andre etasje ropes hun ned. I døra står en fremmed mann. Hun ser spørrende på faren. Det er presten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer