Hjemmeferie

Slik unngår du at hjemmeferie blir jobbeferie

- Mange av oss blir nok stuck i «skal bare» -bobla.

HJEMMEFERIE: Mange benytter hjemmeferien til å få fikset ting i hjemmet, men ifølge ekspertene er det viktig at vi også gir oss selv lov til å slappe helt av. FOTO: NTB Scanpix
HJEMMEFERIE: Mange benytter hjemmeferien til å få fikset ting i hjemmet, men ifølge ekspertene er det viktig at vi også gir oss selv lov til å slappe helt av. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som et resultat av koronapandemien planlegger mange å ha hjemmeferie i sommer.

Men selv om vi kan ha det vel så fint på «Costa Del Balkongen» som i Costa Del Sol, er det allikevel én ting mange av oss finner utfordrende med å være hjemme; vi klarer ikke å slappe av på samme måte som når vi er på reise. Hvorfor er det egentlig sånn?

– Det har nok mest med omgivelsene og vanene våre å gjøre, sier NLP coach Annette Idsøe.

– Omgivelsene våre har mye å si for både effektivitet og avslapning. Ettersom det er hjemme vi lever mesteparten av året, har vi i disse omgivelsene laget oss spesialtilpassede vaner og handlingsmønster. Disse mønstrene gjentar seg dag etter dag, og kan være vanskelige å bryte ut av fordi vi mesteparten av tiden går på autopilot.

Ifølge Idsøe (Instagram @annetteidsoe) er dette en av årsakene til at mange av oss trenger endring i omgivelsene for å klare å slappe av skikkelig, fordi endrede omgivelser bryter opp mønstrene våre enten vi liker det eller ikke.

Når vi er hjemme ser vi i tillegg alt vi «må» gjøre og vi har tid til å gjøre dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer