Mille Dinesen

Slik var Rita-stjernens kamp for å bli gravid

- Jeg sa at jeg ikke kunne forsøke flere ganger, at alderen løp fra meg, sier Mille Dinesen til danske Femina.

MILLE DINESEN: 46-åringen Mille Dinesen er en av Danmarks hotteste skuespillere. Her side om side med Lærke Winther (t.v.) og Stephania Potalivo under en prisutdeling i januar 2020. De er alle tre skuespillere som er godt kjent her til lands. FOTO: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix
MILLE DINESEN: 46-åringen Mille Dinesen er en av Danmarks hotteste skuespillere. Her side om side med Lærke Winther (t.v.) og Stephania Potalivo under en prisutdeling i januar 2020. De er alle tre skuespillere som er godt kjent her til lands. FOTO: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mille Dinesen (46) er en velkjent skuespiller i Danmark, og har også bemerket seg her til lands i roller som den freidige læreren Rita i TV-serien med samme navn, og som den single og noe naive Nynne fra TV-serien som gikk sin seiersgang på midten av 2000-tallet.

Seriene har høstet gode kritikker, og en femte og siste sesong av Rita har akkurat blitt sluppet på dansk TV, men i kulissene har den folkekjære skuespilleren slitt med personlige nedturer.

Mille har ikke lagt skjul på at hun i en årrekke slet med å bli gravid, og at dette også gikk utover forhold hun har vært i. I et ferskt intervju med danske Femina, sier hun at hun «forsøkte i over 10 år, før temperaturmålinger, hormoninnsprøytinger, fertilitetsbehandlin­ger, håp og bønner endelig ble til en baby».

Lille Eddie kom til verden for snart to år siden. Han ble født i august 2018.

- Jeg er svært sta, og gir ikke opp. Hvis det er noe jeg vil, så går jeg 110 prosent inn for det, helt til jeg oppnår målet. Og det er jo en god egenskap, som har gjort at jeg har nådd mine mål, men det er også en egenskap som gjør at man kan kollapse, sier hun i Femina-intervjuet som ble publisert i sommer.

- Alderen løp fra meg

Det som har vært mest krevende for henne, har vært at dette ikke er noe hun selv kan ha hatt kontroll over, eller få gjort noe med. Til slutt satte hun en fiktiv deadline for seg selv, og det var kanskje akkurat det som gjorde utslaget.

- Jeg sa at jeg ikke kunne forsøke flere ganger, at alderen løp fra meg. Det var virkelig sent, da jeg bestemte meg for at det var slutt. (...) og kanskje det hadde noe med den roen jeg fikk over meg å gjøre, sier hun til Femina.

I et innlegg på Instagam, publisert to måneder før sønnen kom til verden, fortalte hun at hun og kjæresten Thomas Busch hadde kjempet i nesten 12 år for å bli gravide - og at de nå hadde lykkes.

Men i sommer ble det kjent, via danske Billedbladet, at de to hadde gjort det slutt, og at hun bor alene med sønnen på fasjonable Østerbro i København.

Ettersom Mille, som egentlig heter Marie Emilie Dinesen, ble mor senere enn de andre i venninnegjengen, merker hun at hun ikke er på samme sted i livet som de andre.

De fleste av venninnene har store barn, som har flyttet hjemmefra for lengst - og venninnene, ja de holder på å «realisere seg selv» gjennom diverse hobbyer.

- Jeg ble mor så sent, så alle venninnene mine er et annet sted. Jeg har jo med meg Eddie når vi møtes, og det er ikke alltid jeg får snakket med dem slik jeg gjerne vil. Det kan være frustrerende. Det hadde vært fett å hatt noen venninner som er på samme sted som meg, men sånn er det bare! sier Mille til Femina.

Rita sendes både på Netflix og på TV 2. Det er foreløpig ukjent når sesong fem av serien har norgespremiere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer