Kultur

Slutter etter mobbe-anklager

Enovas administrerende direktør Eli Arnstad trekker seg etter intern strid.

Publisert
Sist oppdatert
– Jeg har sagt opp jobben fordi det de siste ukene har kommet fram at tillitsvalgte og verneombud mener jeg har mobbet én eller flere i Enova, sier Arnstad i en pressemelding.

- Kjenner meg ikke igjen

Enova har innkalt til pressekonferanse mandag ettermiddag for å orientere om saken. Arnstad sier hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av situasjonen, og sier hun ikke selv vet hvem hun skal ha mobbet eller hva hun skal ha gjort.– Men når verneombud og tillitsvalgt har gått til styret med saken, går jeg ut fra at det er begrunnet, sier hun.Arnstad sier at hun selv har tatt avgjørelsen om å slutte.

Ingen sluttpakke

Arnstad sier hun har fått begrensede opplysninger om hva som eventuelt skulle ligge i de påstander som er fremsatt. – Påstandene er verken dokumentert eller konkretisert for meg. Det har gjort at jeg har brukt noen uker på å områ meg. Jeg har vurdert flere alternative måter å håndtere situasjonen på, men har altså kommet til at jeg ikke kan fortsette. En slik beskyldning er så alvorlig at når den først er fremsatt blir det vanskelig for meg å fortsette som sjef i Enova, heter det pressemeldingen. (I en pressemelding beklager styret beslutningen og uttrykker full tillit til Arnstad. Styret i selskapet ønsket at Arnstad skulle fortsette som sjef i miljøselskapet.Styret har imidlertid tatt initiativ til å oppklare hva som ligger i beskyldningene som er rettet mot Arnstad. Så langt har styret funnet det vanskelig å forstå hva som ligger bak, heter det i en pressemelding.Styret opplyser at Arnstad ikke har bedt om noen sluttpakke, men får lønn ut oppsigelsestiden på seks måneder uten å ha arbeidsplikt. Det er etter eget ønske Arnstad forlater Enova på dagen. Hun blir erstattet av Fridtjof Unander, som er konstituert til ny administrerende direktør er ansatt.(©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.