Kultur

Slutter etter mobbe-anklager

Enovas administrerende direktør Eli Arnstad trekker seg etter intern strid.

Publisert
Sist oppdatert
– Jeg har sagt opp jobben fordi det de siste ukene har kommet fram at tillitsvalgte og verneombud mener jeg har mobbet én eller flere i Enova, sier Arnstad i en pressemelding.

- Kjenner meg ikke igjen

Enova har innkalt til pressekonferanse mandag ettermiddag for å orientere om saken. Arnstad sier hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av situasjonen, og sier hun ikke selv vet hvem hun skal ha mobbet eller hva hun skal ha gjort.

– Men når verneombud og tillitsvalgt har gått til styret med saken, går jeg ut fra at det er begrunnet, sier hun.

Arnstad sier at hun selv har tatt avgjørelsen om å slutte.

Ingen sluttpakke

Arnstad sier hun har fått begrensede opplysninger om hva som eventuelt skulle ligge i de påstander som er fremsatt.

– Påstandene er verken dokumentert eller konkretisert for meg. Det har gjort at jeg har brukt noen uker på å områ meg. Jeg har vurdert flere alternative måter å håndtere situasjonen på, men har altså kommet til at jeg ikke kan fortsette. En slik beskyldning er så alvorlig at når den først er fremsatt blir det vanskelig for meg å fortsette som sjef i Enova, heter det pressemeldingen. (

I en pressemelding beklager styret beslutningen og uttrykker full tillit til Arnstad. Styret i selskapet ønsket at Arnstad skulle fortsette som sjef i miljøselskapet.

Styret har imidlertid tatt initiativ til å oppklare hva som ligger i beskyldningene som er rettet mot Arnstad. Så langt har styret funnet det vanskelig å forstå hva som ligger bak, heter det i en pressemelding.

Styret opplyser at Arnstad ikke har bedt om noen sluttpakke, men får lønn ut oppsigelsestiden på seks måneder uten å ha arbeidsplikt. Det er etter eget ønske Arnstad forlater Enova på dagen.

Hun blir erstattet av Fridtjof Unander, som er konstituert til ny administrerende direktør er ansatt.
(©NTB)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer