Fruktkake

Små saftige fruktkaker

Stek gjerne kaken i små former, som er hyggelig å sette fram på bordet. Du kan også bruke to avlange kakeformer (á 1 ½ liter).

Små saftige fruktkaker
Publisert
Sist oppdatert

 225 g smør
 2 dl sukker
 4 egg
 275 g hvetemel
 2 ts vaniljesukker
 1 ts bakepulver
 1 ½ dl melk
 3–4 ss konjakk eller appelsinsaft
 50 g apsikat
 50 g sukat
 100 g hasselnøttkjerner
 200 g fiken, klippet i biter
 250 g lyse rosiner

1. Rør smør og sukker luftig og lett. Tilsett eggeplommene og rør godt. Rør inn mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. 

2. Tilsett konjakk og melk og rør inn tørkede frukter og nøtter. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.

3. Fordel røren i godt smurte former, store eller små. Stek kakene i stekeovnen ved 150° 
i 1 ½–2 timer alt etter hvor store formene er. Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

4. Oppbevar kakene godt innpakket i kjøleskapet. De blir bare bedre av 
å ligge en stund!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer