Vannbakkels

Små vannbakkels med jordbær

Det er litt arbeid å lage disse små vannbakkelsene, «Petit-chou’er», men resultatet blir riktig lekkert.

(ca. 20 stk.)

1 ½ dl vann
50 g smør
1 ½ dl hvetemel
3 egg

Fyll:

1 ½ dl kremfløte
100 g kremost naturell
½ dl melis
1 ts vaniljesukker
finrevet skall av ½ appelsin
ca. 20 ferske jordbær, gjerne små
melis til pynt

1. Sett ovnen på 225º.

2. Kok opp vann og smør i en kjele. Tilsett alt melet på en gang, og rør godt om til en klumpfri røre. Varm deigen på middels varme under omrøring til den blir blank og slipper kanten. Ta deigen av varmen, og la den avkjøles en kort stund. Tilsett eggene ett av gangen, og rør deigen glatt mellom hvert egg.

3. Fyll røren i en sprøytepose. Sprøyt eller legg deigen ut, som små vannbakkels, på bakepapir på stekeplate.

4. Stek vannbakkelsene midt i ovnen i 18–20 minutter. De skal ha gyllenbrun farge og kjennes lette og luftige. Avkjøl på rist.

5. Pisk fløten til krem. Rør i kremosten, melis, vaniljesukker og finrevet appelsinskall. Rør kremen glatt.

6. Rens og skyll jordbær.

7. Skjær et lokk i bunnen av vannbakkelsene. Legg en klatt krem i hver, og trykk inn et jordbær. Ha litt krem over bærene og sett på bunnen igjen.

8. Legg kakene på kakefat, og sikt over melis ved servering.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: