Julekaker

Småkaker med hvit sjokolade og tranebær

Disse kakene er uimot­ståelige, og er lette å bake. Lag en stor porsjon, fordel i glass og gi bort.

Småkaker med hvit sjokolade og tranebær
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 30 kaker)

◗ 100 g hvit sjokolade
◗ 1 dl tørkede tranebær
◗ 100 g mykt smør
◗ ½ dl rørsukker
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 1 egg
◗ 2 dl hvetemel
◗ 1 ts bakepulver
◗ ½ ts salt

1. Sett ovnen på 200°. Grovhakk sjokolade og tranebær.

2. Arbeid sammen smør, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller en elvisp. Tilsett egget og bland godt. Bland mel, bakepulver og salt og rør i deigen. Bland i sjokolade og tranebær.

3. Form deigen til runde boller og legg dem med mellomrom på bakepapir på stekeplate. Trykk kaken lett ned.

4. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer