Kultur

Smart blondine

Reese Witherspoon (29) ble verdenskjent som dum blondine. Filmen som fjernet b-stemplet og ga henne en Oscar-nominasjon har norgespremiere i dag.

Smart blondine
Publisert
Sist oppdatert
Reese Witherspoon er Hollywoods nye yndling. Hun vant en Golden Globe-statuett som beste kvinnelige skuespiller i rollen som Johnny Cash-fruen June Carter Cash i Walk the line. Kassasuksessen om den avdøde countrylegenden vises på norske kinoer fra i dag.

Klærne viktigst
- De store prisutdelingene handler nesten like mye om klær som å vinne selve statuetten, innrømmer Reese til BBC.

Hun har ennå ikke helt klart å venne seg helt til å jobbe hardt for en rolle i lang tid, for så å oppleve at det hele koker ned til hvilken kjole hun bar opp den røde løperen - selv når hun lovprises av kritikerne og publikum for en rolle.Tobarnsmoren fra Nashville måtte tåle kritikk fordi hun bar en gammel kjole på Golden Globe-utdelingen og røper at hun derfor satser på glamour og ferskvare under Oscar-utdelingen 5. mars. Så er hun da også bookmakernes og kritikernes soleklare favoritt til å vinne. Filmen er også Oscar-nominert for beste kostyme, i tillegg til beste lyd, beste klipp og beste mannlige skuespiller (Joaquin Phoenix).

Om Walk the line sa Reese dette da Oscar-nominasjonen ble kjent:

- Jeg vokste opp der handlingen i filmen foregår og hørte på Johnny Cash i barndommen, så den betyr veldig mye for meg.

Superbimbo med superhjerne
Reese slo igjennom som sukkerspinnsøt og rosakledd superblondine i filmen Lovlig blond for fem år siden. To år senere kom Lovlig blond 2 . De to filmene handler om den blonde, overfladiske og fjasete shopoholikeren Elle Wood, som tar med seg chihuahuaen og begynner på Harvard for å imponere eks- kjæresten. Så overrasker hun alle og ender opp med toppkarakterer og en lysende advokatkarriere.

Rett til topps som brunette
Omtrent slik har karrieren til tobarnsmoren Reese utviklet seg i virkeligheten også. Hun ble født i New Orleans og spilte faktisk guttejente i sin første store rolle i The Man in the Moon . 14 år gamle Reese fikk god kritikk, men ble først verdenskjent etter Lovlig blond-farsotten - en rolle hun ble identifisert med lenge.

Derfor mente mange kritikere at hun neppe egnet seg til andre roller enn superblondinen over alle superblondiner. Med Walk the line har hun endelig tatt steget opp blant karakterskuespillerne i Hollywood. I rollen som June Carter Cash synger og fremfører en for anledningen mørkhåret Reese alle numrene selv. Hun måtte øve seks måneder på sang og instrumenter før innspillingen begynte.

Beholder bakkekontakten
Men suksessen har ikke gått henne til hodet:

- Når man har to barn som kaster opp på skoene dine før en viktig prisutdeling beholder man begge beina solid plantet på jorda, sier Reese, som har barna Ava Elizabeth (6) og Deacon (2) med skuespilleren Ryan Phillippe.

 • Les mer om Walk The Line og Johnny Cash her.  Reese spiller kona til Johnny Cash (Joaquin Phoenix) i Walk the Line.
  Reese spiller kona til Johnny Cash (Joaquin Phoenix) i Walk the Line. Vis mer
  Hun fikk Golden Globe som beste skuespiller 16. januar i år.
  Hun fikk Golden Globe som beste skuespiller 16. januar i år. Vis mer
  Reese som bimbo i Legally Blond.
  Reese som bimbo i Legally Blond. Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer