Ost

Småsnacks til velkomstdrinken

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen

BLÅOSTKREM MED VALNØTTER





200 g gorgonzola
1/2 dl flytende honning
1/2 dl lønnesirup
50 g valnøtter
2 ss appelsinskall
2 dl kremfløte
blå, steinfrie druer
loff

Del osten i mindre biter. Finhakk valnøtter og riv appelsinskall på den fineste delen av jernet. Bare det oransje skal med. Ha det i en food-processor sammen med honning, sirup, ost og valnøtter. Bland til en krem. Pisk fløten til krem og vend den inn i ostemassen. Skjær loffen i tynne skiver og trykk ut bunner til kanapeene med en form. Har du ikke form, kan du skjære dem i små biter, ca. 2 x 2 cm. Ha ostemassen i en sprøytepose eller smør på gode lag med en kniv. Del druene i to og legg dem på ostekremen.

RØYKELAKSMOUSSE
200 g røykelaks
3 vårløker
3 ss crème fraîche
1 ss sitronsaft
gressløk
eventuelt lakserogn

Del fisken i mindre biter og ha bitene i en foodprocessor sammen med crème fraîche, sitronsaft og hakket vårløk. Kjør til du får en ønsket konsistens. Gjenta prosessen
som med brødbunnene i oppskriften ovenfor. Pynt med lakserogn og gressløk.

Velkomstsnacks -- blåostkrem med valnøtter og røykelaksmousse
Velkomstsnacks -- blåostkrem med valnøtter og røykelaksmousse Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer