Foto: Rohny Kristensen
BLÅOSTKREM MED VALNØTTER
200 g gorgonzola
1/2 dl flytende honning
1/2 dl lønnesirup
50 g valnøtter
2 ss appelsinskall
2 dl kremfløte
blå, steinfrie druer
loff
Del osten i mindre biter. Finhakk valnøtter og riv appelsinskall på den fineste delen av jernet. Bare det oransje skal med. Ha det i en food-processor sammen med honning, sirup, ost og valnøtter. Bland til en krem. Pisk fløten til krem og vend den inn i ostemassen. Skjær loffen i tynne skiver og trykk ut bunner til kanapeene med en form. Har du ikke form, kan du skjære dem i små biter, ca. 2 x 2 cm. Ha ostemassen i en sprøytepose eller smør på gode lag med en kniv. Del druene i to og legg dem på ostekremen.
RØYKELAKSMOUSSE
200 g røykelaks
3 vårløker
3 ss crème fraîche
1 ss sitronsaft
gressløk
eventuelt lakserogn
Del fisken i mindre biter og ha bitene i en foodprocessor sammen med crème fraîche, sitronsaft og hakket vårløk. Kjør til du får en ønsket konsistens. Gjenta prosessen
som med brødbunnene i oppskriften ovenfor. Pynt med lakserogn og gressløk.
