Brystimplantat:

- Smertene var så store. Jeg måtte sove med sports-BH

Etter seks år med perfekte bryst, men dårlig helse, fikk Zandra fjernet brystimplantatene. Da ventet en overraskelse.

BRYSTIMPLANTAT: – Det ble mange legebesøk, undersøkelser og sykmeldinger, forteller Zandra, om tiden etter at hun fikk brystimplantater. FOTO: Privat
BRYSTIMPLANTAT: – Det ble mange legebesøk, undersøkelser og sykmeldinger, forteller Zandra, om tiden etter at hun fikk brystimplantater. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg hadde aldri hørt om BII (Breast Implant Illness) før jeg tilfeldigvis hørte en podcast om tematikken, sier Zandra Norum (40).

Hun snakker med KK i bilen, på vei til den grønne skjønnhetssalongen hun driver på Fetsund.

– Selv om jeg bestandig har vært opptatt av økologiske produkter, og vil at alt skal være så naturlig som mulig, tok jeg selv et dumt valg som 33-åring. Jeg bebreider ingen for det som skjedde, men savner bedre forhåndsinformasjon om mulige bivirkninger.

Tenkte på det i flere år

Zandra Norum er fra Stockholm, men har bodd i Norge i 15 år. Sammen med samboeren og deres datter på tre år, bor hun landlig til på Auli i Nes kommune i Viken. Allerede fra hun var 18 år, tenkte hun litt på å sette inn brystimplantater.

Zandra innrømmer at hun ble påvirket av skjønnhetsidealene, ikke minst på sosiale medier, og synes det er en skummel trend at alle skal være så perfekte.

Hun tenkte tidligere at brystimplantater var noe hun kunne få satt inn etter at hun hadde fått barn, hvis hun skulle ha barn. Hun hadde hørt at amming fører til «hengepupper».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer