Hvetesnurrer

Snurrer med fennikel og dill

Snurrer med fennikel og dill
Publisert
Sist oppdatert

Disse luftige snurrene er fylt med fennikel og dill. Velg gjerne andre urter eller kryddere!

ca. 24 stk.

◗    ½ pk.(25 g) gjær
◗    5 dl kaldt vann
◗    3 ss smeltet smør
◗    1 ts knuste fennikelfrø
◗    ca. 12 dl hvetemel
◗    2 ts salt

Fyll:
◗    klippet, frisk dill
◗    75 g smør, mykt
◗    revet skall fra ½ sitron
◗    100 g revet ost, gjerne vellagret Norvegia eller Jarlsberg

Pensling:
◗    sammenpisket egg
◗    hele fennikelfrø

1. Smuldre gjæren og løs den opp i vannet. Tilsett smeltet smør, fennikel og hvetemel, og rør deigen sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve i ca. 30 minutter under plast på et lunt sted.

2. Strø saltet over deigen og arbeid det inn. Sett til heving videre, gjerne i 1 time.

3. Hakk dillen. Ha deigen på et melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel, ca. 30 x 50 cm. Fordel smøret over, og strø over dill, sitronskall og ost. Rull deigen sammen og skjær i 24 biter. Legg bitene på bakepapir og la dem heve i ca. 20 minutter.

4. Visp sammen egg og pensle snurrene. Strø over fennikel og litt revet ost. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter til snurrene er gylne. Avkjøl på rist. Snurrene egner seg for frysing.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer