Hvetesnurrer

Snurrer med fennikel og dill

Disse luftige snurrene er fylt med fennikel og dill. Velg gjerne andre urter eller kryddere!

ca. 24 stk.

◗    ½ pk.(25 g) gjær
◗    5 dl kaldt vann
◗    3 ss smeltet smør
◗    1 ts knuste fennikelfrø
◗    ca. 12 dl hvetemel
◗    2 ts salt

Fyll:
◗    klippet, frisk dill
◗    75 g smør, mykt
◗    revet skall fra ½ sitron
◗    100 g revet ost, gjerne vellagret Norvegia eller Jarlsberg

Pensling:
◗    sammenpisket egg
◗    hele fennikelfrø

1. Smuldre gjæren og løs den opp i vannet. Tilsett smeltet smør, fennikel og hvetemel, og rør deigen sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve i ca. 30 minutter under plast på et lunt sted.

2. Strø saltet over deigen og arbeid det inn. Sett til heving videre, gjerne i 1 time.

3. Hakk dillen. Ha deigen på et melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel, ca. 30 x 50 cm. Fordel smøret over, og strø over dill, sitronskall og ost. Rull deigen sammen og skjær i 24 biter. Legg bitene på bakepapir og la dem heve i ca. 20 minutter.

4. Visp sammen egg og pensle snurrene. Strø over fennikel og litt revet ost. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter til snurrene er gylne. Avkjøl på rist. Snurrene egner seg for frysing.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop