ME:

Sol fikk ME etter kyssesyken

Sol ble syk da hun var 17 år, og nesten fire år senere er hun fortsatt ikke frisk: – Det tøffeste med sykdommen har vært å gå glipp av ungdomstiden min.

FIKK ME: Sol var en helt frisk tenåring, frem til hun ble alvorlig syk med kyssesyken. Etter det har hun aldri blitt helt frisk. FOTO: Ida Bergersen
FIKK ME: Sol var en helt frisk tenåring, frem til hun ble alvorlig syk med kyssesyken. Etter det har hun aldri blitt helt frisk. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Sol Stenseth (20) var 17 år gammel, og levde et helt vanlig tenåringsliv; hun gikk på skolen, holdt på med sport, og hadde mange venner. Men så ble hun plutselig syk.

– Jeg har aldri vært ordentlig syk før, så jeg trodde at jeg bare hadde fått en kraftig forkjølelse. Derfor prøvde jeg å gå på skolen som normalt. Den ene dagen jeg skulle på skolen, tok jeg toget sammen med pappa. Han spurte om det gikk bra, også husker jeg bare et par pensko til en mann i dress, som jeg presterte å kaste opp på.

Sol forsto ikke at hun var veldig syk, og kjæresten hennes måtte plukke henne opp på skolen flere ganger, fordi hun ikke orket mer. Han forsto at hun trengte hjelp, og kjørte henne til legevakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer