Fobier:

Sølvi (33) har vært livredd for uregelmessige små og store hull så lenge hun kan huske

Føler du også et sterkt ubehag ved å se på dette bildet? Da kan det hende du lider av samme fobi.

FOBIER: Et nærbilde av en lotusplante fylt med frø kan være nok til å skape ubehag hos en person med trypofobi. FOTO: NTB Scanpix
FOBIER: Et nærbilde av en lotusplante fylt med frø kan være nok til å skape ubehag hos en person med trypofobi. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss har eller kjenner nok noen som har en form for fobi. Men mens det å være redd for edderkopper eller høyder blir sett på som forholdsvis vanlig, finnes det mange fobier av det mer merkelige og sjeldne slaget.

Så lenge hun kan huske har Sølvi Korsrud (33) vært livredd for uregelmessige små og store hull. Disse hullene kan dukke opp i ulike sammenhenger, hun reagerer for eksempel på luftboblene som dannes når hun lager mat og baker.

– Det er derfor egentlig litt rart at jeg har utdannet meg til kokk, smiler hun.

– Men jeg har liksom klart å takle luftboblene ved å fjerne dem fort. Det er annerledes med videoer eller bilder som dukker opp igjen og igjen, og som man ikke klarer å få ut av hodet. Videoer av blomster med masse frø eller bilder av sykdommer med utslett som ser ut som hull eller mønstre. Dette gjør meg uvel og redd, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer