Meningen Med Livet

Sølvi trengte mer tid med dem hun er mest glad i

Sølvi Foss (43) var ikke fornøyd, selv om hun hadde alt. En analyse av eget liv ga svaret.

STORFAMILIE: Sølvis datteren Lise Sofie (på bordet), nevøen Ludvik (under bordet), Sølvis sønn Carl Fredric (opp ned), broren Tor Arne, hans kone Rita. Sølvi står bak pappa Thore og mamma Åse. Foto: Geir Dokken
STORFAMILIE: Sølvis datteren Lise Sofie (på bordet), nevøen Ludvik (under bordet), Sølvis sønn Carl Fredric (opp ned), broren Tor Arne, hans kone Rita. Sølvi står bak pappa Thore og mamma Åse. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sølvi Foss (43) er gift, og har totalt fem barn og bonusbarn i alderen 6 til 19 år. Hun bor i Rælingen, og er daglig leder hos BH Nordic, Barnas Hus. Hun er nå aktuell med boken «Ekte hverdag – 12 steg til et litt bedre liv».

– Jeg så rundt meg, på den fine familien min. Alt det materielle som var på plass. Alle gode grunner for at jeg egentlig burde være fornøyd. Hvorfor var jeg likevel rastløs? Hele tiden dukket det opp spørsmål. Lever jeg et spennende nok liv? Følger jeg drømmene mine? 

Sølvi ler og innrømmer at hennes egen hverdag er travel, men ganske problemfri. Hun mener at en del av årsaken til at vi fokuserer på det vi ikke har, ligger i tiden vi lever i. 

– Jeg tilhører en privilegert generasjon hvor mye har vært på plass. Vi har økonomiske støtteordninger i ryggen og dermed ingen reell frykt for å stå på helt bar bakke, sier Sølvi. 

Hun mener det er den problemfrie hverdagen som har blitt vårt hovedproblem. I sin nye bok skriver hun om sine foreldre og besteforeldres hverdager. Hennes inntrykk er at man gledet seg mer over enkle ting tidligere. I boken viser Sølvi til psykiater Finn Skårderud, som mener at vi med vårt fokus på selvutvikling kanskje har bommet på forståelsen av hva det er å være et menneske. Har alt fokuset på «jeg» kommet i veien for det viktige «vi»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.