Som 4-åring hadde hun en drøm. Nå lever hun av den

Har du tenkt over at det du elsket som barn kan ha relevans – og gi glede – for deg som voksen? For Sidsel Høivik ble livsdrømmen lagt allerede som 4-åring.

Hun som strikker...: Sidsel har ofte blitt kalt «hun som strikker», og lenge følte hun det nesten som et kompleks. – Ja, jeg elsker å strikke, men jeg gjør faktisk ikke det så mye lenger, for det er så mye annet jeg må gjøre. Nå er det andre som strikker for meg, sier hun. Foto: Sverre Chr Jarild
Hun som strikker...: Sidsel har ofte blitt kalt «hun som strikker», og lenge følte hun det nesten som et kompleks. – Ja, jeg elsker å strikke, men jeg gjør faktisk ikke det så mye lenger, for det er så mye annet jeg må gjøre. Nå er det andre som strikker for meg, sier hun. Foto: Sverre Chr Jarild Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som 4-åring lærte strikkedesigner Sidsel J. Høivik å strikke. Tidlig, syns du? Men slik var det, og siden den gang har hun bare fortsatt.

– Etter at jeg lærte å strikke, har jeg ikke kjedet meg en dag, sier hun.

Har du tenkt over at det du elsket som barn kan ha relevans – og gi glede – for deg som voksen? Sidsel J. Høivik kunne ikke lære seg å strikke fort nok, og allerede fra tenårene drømte hun om å leve av å være strikkedesigner. Langt om lenge gikk drømmen i oppfyllelse. Hadde hun møtt seg selv som ungjente i dag, hadde hun smilt og sagt: «Veien er kronglete, men det du virkelig vil – det får du til».

Tidlig krøkes

Det hele startet da Sidsels to år yngre søster ble alvorlig syk med lungebetennelse. Sidsel var bare fire år, og mens foreldrene var på sykehuset hos lillesøster, passet leieboer Arna fra Nord-Norge på henne hjemme.

– Jeg hadde mast på mor og mormor, som begge strikket, heklet og sydde, om at de måtte lære meg å strikke, men de syntes nok jeg var for ung, erindrer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.