Mona Berntsen:

- Som barn visste jeg ikke at jeg så annerledes ut

Superdanseren Mona Berntsen (28) vokste opp med en muslimsk mor og en kristen far. Det har gitt henne noen utfordringer, men mest av alt: veldig mye å være stolt av.

MONA BERNTSEN: – Alt det jeg får oppleve, er helt sykt. Jeg lever av hobbyen min, og kan bruke hver eneste dag på å strekke meg lenger og nå nye mål, sier Mona Berntsen. FOTO: Janne Rugland
MONA BERNTSEN: – Alt det jeg får oppleve, er helt sykt. Jeg lever av hobbyen min, og kan bruke hver eneste dag på å strekke meg lenger og nå nye mål, sier Mona Berntsen. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mine aller største forbilder er uten tvil mamma og pappa. De har alltid fulgt hjertet sitt og tatt tøffe valg i både liv, karriere og kjærlighet – blant annet da de giftet seg på tvers av religioner i en tid hvor dette var ganske tabu. Det står det respekt av, og de er superhelter for meg begge to, sier Mona Berntsen (28).

Vi møter henne på Theatercaféen midt i Oslo sentrum. Inn døra kommer en energibombe kledd i en rød fargesprakende kåpe. Glimt i øyet. Glød i huden. Et selvsikkert smil man bare er nødt til å bli glad av.

Hun slo gjennom da hun vant «So You Think You Can Dance Scandinavia» i 2008. Da var hun 18 år, og nå, 10 år senere, har hun opparbeidet seg en cv de fleste bare kan drømme om. Hun er bosatt i Los Angeles og reiser i dag verden rundt som fast danser på lange turneer med artister som Justin Bieber, Chris Brown, Alicia Keys og Justin Timberlake.

LES OGSÅ: - Jeg har allerede opplevd ting jeg ikke har turt å drømme om tidligere

Et bakteppe

– Alt det jeg får oppleve, er helt sykt. Jeg lever av hobbyen min, og kan bruke hver eneste dag på å strekke meg lenger og nå nye mål. Samtidig er det viktig for meg å understreke at det finnes et bakteppe der. Det var ikke bare sånn at jeg for 10 år siden flyttet til Los Angeles og alt gikk bra. Det var beintøft. Dit kom jeg helt alene med en koffert uten riktig å vite hva jeg skulle ta meg til. Det eneste jeg var sikker på, var at jeg kunne danse, men så ankom jeg plutselig en verden der alt og alle fortalte meg at jeg ikke kunne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer