Kroppspress:

– Som mor til en syvåring er det skremmende

Sjokktall: Norske tiåringer redigerer bilder av lår, mage og hud

REAGERER: Influenser Janka Polliani reagerer på sjokktallene som viser at norske barn og unge ned til tiårsalderen redigerer bilder av seg selv før de poster på sosiale medier. FOTO: INSTAGRAM @POLLIANI
REAGERER: Influenser Janka Polliani reagerer på sjokktallene som viser at norske barn og unge ned til tiårsalderen redigerer bilder av seg selv før de poster på sosiale medier. FOTO: INSTAGRAM @POLLIANI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unge jenter helt ned i tiårsalderen redigerer bilder av lår og mage på sosiale medier. Trist, mener eksperter.

Nesten en fjerdedel av norske jenter i alderen 10-13 år redigerer mellomrommet mellom lårene, såkalt thigh gap, mage eller bryster før de laster opp bilder av seg selv på sosiale medier. Andelen er enda høyere i aldersgruppen 14-17 år. Sjokktallene kommer frem i en fersk undersøkelse utført av analysebyrået Syno på vegne av Dove hvor over 500 jenter i alderen 10-17 år er spurt om deres selvbilde og medievaner.

– Problematisk

En av de som reagerer på funnene i undersøkelsen er blogger og samfunnsdebattant Martine Halvorsen.

– Dagens skjønnhetsideal er basert på en standard og en virkelighet som ikke eksisterer, og det er problematisk at barn og unge sammenligner seg med en retusjert virkelighet, sier Halvorsen.

I undersøkelsen oppgir svært mange av de spurte at de har opplevd bekymring knyttet til hva de selv har lagt ut og hva andre mener om dem på sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.