Kultur

Sommer = festivaltid

Velg og vrak: Her er festivalhøydepunktene.

Sommer = festivaltid
Publisert
Sist oppdatertFor mange av oss er sommer synonymt med festival, musikkgleder, kald øl, smilende mennesker, skitne klær og lange dager som ringer i ørene dine lenge etter at du har krøpet til køys uti de små timer.

Heldigvis for festivalløvene blant oss har det etter hvert blitt slik at hver lille krok av vårt ganske land nå har sin egen happening, og i teorien kan du festivalloffe Norge rundt hele sommeren hvis du vil. Våre anbefalinger får du her.

Norwegian Wood i Oslo åpner ballet. Her kan du få med deg et bredt program: Roger Waters, Lou Reed, Turboneger, David Gray, Gnarls Barkley, The National Bank, Bigbang, Richard Hawley, Ron Sexsmith, Kent og Mew inntar badet 14. - 18. juni.

Skeive dager er årets homohappening i Oslo, men du trenger slett ikke være skeiv for å ha det moro her. Festivalen varer fra 16. - 25. juni. Det blir skeiv filmfestival og konserter med Gustu og Sondre Lerche. Årets trekkplaster er utvilsomt Boy George, som skal snurre plater. Lørdag 24. juni er det den store homoparaden, og i tillegg Pervosirkus, et kinky sirkus, med freakshow og fetisjfest for både skeive og hetero. Det blir også kirkekonserter, kunstutstillinger, politiske debatter og Grand Prix-mimrekveld med Bettan og Jostein Pedersen og ellers det meste som kan krype og gå av norske GP-stjerner. Arrangør er Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Oslo og Akershus (LLH OA).

Summer Soul på Frogner stadion i Oslo 24. juni lover at hiphoplegendene i Wu-Tang Clan skal servere klassiske rytmer og beats - tross at gjengen har en lei tendens til å avlyse i siste liten.

Ekstremsportveko på Voss går av stabelen 25. juni-2. juli. Her kan du se Seigmen, Backstreet Girls, Cunninlynguists, Minor Majority og funklegende George Clinton med The P-Funk Allstars.

Risør Kammermusikkfest arrangeres 27. juni - 2. juli, og omtales som en festival med høyt internasjonalt nivå og stor bredde. Du får konserter med blant andre Leif Ove Andsnes, Nikolaj Znaider, Ole Edvard Antonsen og Priya Mitchell.

Kongsberg Jazzfestival er en höydare for jazzfolket, og avholdes i år fra 5. - 8. juli. Sjef Martin Revheim har satt sammen et variert program, med blant andre Bill Frisell, Solveig
Slettahjell, Sidsel Endresen, The National Bank, Atomic, Bugge Wesseltoft, Buddy Guy og Nils Petter Molvær på plakaten.

Quart er Sørlandets store musikkfest, og smeller i gang i Kristiansand 4. - 8. juli. De har ekstremt mange store navn på plakaten, og blir så godt som alltid utsolgt. Tool, Kanye West, Depeche Mode, Pharell, Muse, Death Cab for Cutie og Mira Craig er plakattoppere.

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg finner sted 20. - 22. juli i naturskjønne omgivelser og byr på mange sterke navn. Vår varmeste anbefalingi sommer: Få med deg svenske Jenny Wilson, som spiller lørdag, hun lager den vakreste, skumleste popen du kan tenke deg. Ellers spiller Seigmen, Raga Rockers, Satyricon, Paperboys, Jim Stärk, Serena-Maneesh, Kings of Convenience og en rekke andre.

Buktafestivalen i Tromsø er en mer rocka festival, som varer fra 21. - 22. juli. Telegrafbukta på sydspissen av Tromsøya er festivalarena for tredje sommer på rad. Blant headlinere finner vi tungvektere som Motörhead, Turboneger (gratiskonsert), Seigmen, Kaizers Orkestra og DumDum Boys. Fra våre naboland kommer det danske fløyelsvokalbandet Mew og festivalfavoritten Håkan Hellström fra Sverige.

Øyafestivalen er selve julekvelden for mange av oss. I Middelalderparken i Oslo er det 9. - 12. august klart til storinnrykk av gullkantede musikknavn: Beck, Morrissey, The Knife, Morrissey, Band Of Horses, dEUS, Knutsen & Ludvigsen and The Train Conductors, Marit Larsen og The Wrens er noen av de utallige bandene som sørger for musikalsk sommersteming i parken.

God festivalsommer!


HER FINNER DU EN STOR FESTIVALOVERSIKT


(Bilde øverst: Øyafestivalen/Amund Østbye)

Se ham i sommer: Pharrell Williams.
Se ham i sommer: Pharrell Williams. Vis mer
Se henne i sommer: Marit Larsen.
Se henne i sommer: Marit Larsen. Vis mer
Se ham i sommer: Morrissey.
Se ham i sommer: Morrissey. Vis mer
Se dem i sommer: Depeche Mode.
Se dem i sommer: Depeche Mode. Vis mer
Se henne i sommer: Maria Mena.
Se henne i sommer: Maria Mena. Vis mer
Se dem i sommer: Wu-Tang Clan.
Se dem i sommer: Wu-Tang Clan. Vis mer
Se ham i sommer: Beck.
Se ham i sommer: Beck. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer