Musikk

Sommerplata er her

Møt din nye bestevenninne, britiske Lily Allen.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatertLily Allen: Alright, Still

 • EMI (2006)
 • Sjanger: Pop
 • Karakter: kkkkkk
  Lily Allen er den jenta i klassen du synes er kjempetøff og som du vil være bestevenninne med, samtidig som du er litt redd for henne. Den 21 år gamle londonjenta har gjort braksuksess via musikk- og netteverksstedet myspace.com. Lily har attitude som få, og veiver unna håpløse sjekkeforsøk mens hun preker jentemakt, venninnesamhold og kjærlighet til London.

  Låtene er fulle av skarpe linjer, som «Oh my God you must be joking me, if you think that you'll be poking me» eller «She looks in her bag, takes out a fag, tries to get away from the guy on a blag». Som alle tøffe jenter har Lily også en myk side, som kommer fram i nostalgisktriste Littlest Things - et rørende tilbakeblikk i et forhold som har sett sine bedre dager.

  Lilys debutplate Alright, Still er en sommerplate spekket av popperler. Smittende refrenger setter seg i hjertet med det samme. Lily, som er vokst opp midt i tjukkeste London, er tydlig påvirket av reggae, ska (men blåserfrekvensen er heldigvis langt lavere enn i ordinær ska) og hiphop, og enkelte har sammenliknet henne med britenes rap-ess, Mike Skinner alias The Streets.

  Like bra som The Streets er Lily ikke foreløpig, og musikken hennes er av det langt lettere slaget. Likevel, Alright, Still er definitivt en plate som kommer til å spilles mange runder i denne anmelders hjem i sommer.

  Sommerplata er her
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer