Familie (3-7)

Sommersuppe med scampi

Publisert
Sist oppdatert
Tekst og foto: Liz Mortensen



En enkel, deilig suppe. De friske smakene av grønt kler spesielt godt hvitviner som ikke har vært eikelagret. Viner laget på druen sauvignon blanc fra Frankrike, Italia eller Chile er sikre valg.

(Til 4 personer)
3–4 tykke gode purrestilker
2 knoller fennikel
2–3 sjalottløk
1/2 ss smør
1 liter grønnsakkraft/buljong
4 ss crème fraîche
16 store rå scampi
eventuelt 4 trepinner
salt, pepper og en liten sitronsprut

Vask og kutt purren i store biter, hakk sjalottløken og kutt fennikelen fint. Smelt smøret i en teflonpanne og la grønnsakene svette under lokk på medium varme i cirka 15 minutter. De skal ikke bli brune, bare myke. Kok opp kraften og bland de myke grønnsakene oppi.

Kjør alt til fin suppe med stavmikser eller blender. Jevn suppen med crème fraîche og smak til med litt sitronsaft, salt og nykvernet svart pepper.

Fres scampiene raskt på høy varme, de skal bare så vidt skifte farge fra grå til rød. Ha dem på en trepinne og pynt med litt grønt fra fennikelen. Server med grovt steinovnsbrød.

Sommersuppe med scampi.
Sommersuppe med scampi. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer