Sonja Wanda

Sonja Wanda (31) : - Mamma ofret alt for meg. Til og med sin egen familie

Den norske supermodellen var bare halvannet år da hun og moren flyktet fra blodig borgerkrig i Sudan.

STERKE BÅND: – Mamma kom til Norge med to små jenter og 10 dollar i bh-en. Jeg hadde aldri klart meg uten henne, sier Sonja (31) om mamma Natalina (51). 
 Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway
STERKE BÅND: – Mamma kom til Norge med to små jenter og 10 dollar i bh-en. Jeg hadde aldri klart meg uten henne, sier Sonja (31) om mamma Natalina (51). Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kan vi begripe disse historiene som nå skyller inn over oss?

Supermodell Sonja Wanda (31) var seks år da hun kom som flyktning til Norge fra Sudan. En gang var det hennes mamma som sverget «Not without my daughter. I die with her» – og løp for livet med halvannet år gamle Sonja på hofta for komme seg på et fly, det siste før blodbadet startet.

- Jeg kan aldri få takket mamma nok. Hun ofret alt for meg. Til og med sin egen familie, sier Sonja når vi møter henne og mamma Natalina i Fredrikstad.

Sør-Sudan 1986: Med kofferten i den ene hånda og halvannet år gamle Sonja gråtende inntil seg, løper mamma Natalina for livet. Middelklassefamilien de kommer fra, har hatt det godt, men alt er borte nå, etter at borgerkrigen brøt ut.

Nå slippes det mat fra cargofly, hver dag strømmer desperate kvinner og menn til flyplassen for å finne sitt navn på listene over hvem som har fått plass på flyene, som alle har stående instruks om å være tilgjengelige for kvinner og barn før blodbadet begynner. Hver dag stiger desperasjonen. Men på et av de aller siste flyene får hun plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer