Eddy de Wind:

Sønn av overlevende: - Auschwitz var som et spøkelse i hjemmet vårt

Eddy de Wind er en av få som har skrevet bok fra innsiden av dødsleiren. KK møtte sønnen Melcher 75 år etter frigjøringen av Auschwitz.

EDDY DE WIND: Den unge medisinstudenten Eddy de Wind fotografert før krigen brøt ut. Ifølge sønnen Melcher var han en lykkelig og livsglad ung mann, som elsket seiling og saksofonspilling. FOTO: Privat
EDDY DE WIND: Den unge medisinstudenten Eddy de Wind fotografert før krigen brøt ut. Ifølge sønnen Melcher var han en lykkelig og livsglad ung mann, som elsket seiling og saksofonspilling. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå skal jeg fortelle deg en historie jeg aldri før har fortalt til noen.

58 år gamle Melcher de Wind lener seg fremover mens han kremter, og holder blikket. Det går fire lange sekunder før han igjen åpner munnen og engelske ord, med nederlandsk aksent, kommer ut. Det er tydelig at historien han nå skal formidle, er en historie som har satt sine spor.

- Alle familiemedlemmene til min far ble drept under krigen. Så de vennene han fikk i konsentrasjonsleiren ble dermed hans nye familie. Det var et familiemedlem, en felles Auschwitz-fange, som pleide å seile, og vi var med ham på helgetur til hytta hans for å seile en gang. En av de første tingene jeg la merke til var at han hadde et nummer på seilet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer