22. Juli

Sønnen til Trine (49) kom aldri hjem fra Utøya

- Det har gått seks år, men det føles som om det var i fjor. Jeg kan ikke tro at det er så lenge siden.

22. JULI 2011: Livet er aldri blitt det samme etter 22. juli. – Men jeg har det så bra som jeg kan i den situasjonen jeg er i, sier Trine.  Foto: Ellen Jarli
22. JULI 2011: Livet er aldri blitt det samme etter 22. juli. – Men jeg har det så bra som jeg kan i den situasjonen jeg er i, sier Trine. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har gått seks år, men det føles som om det var i fjor. Jeg kan ikke tro at det er så lenge siden, sier Trine Elisabeth Aamodt (49) fra Nesodden. 

Mandag 18. juli 2011 drar Diderik Aamodt Olsen (19) på Utøya for andre år på rad. Siden han satt i arrangementkomiteen hadde han en del å forberede, og dro ut før de andre. I lokalmiljøet var Diderik, som var nestleder i AUF Nesodden, blant annet engasjert i å forbedre buss- og båtforbindelsen på halvøya. Til høsten skulle han begynne å studere historie på Universitet i Oslo. 

LES OGSÅ: - Jeg måtte innse at han var drept, alt som var mitt liv forsvant

Fire dager senere, på fredag, våkner Trine til dårlig vær og benytter anledningen til å gjøre husarbeid mens de to andre barna, Mikkel (7) og Althea (11), leker rundt henne. Diderik skulle komme hjem søndag, og så reise til Østerrike for en ny leir allerede dagen etter.

– Vi måtte jo få litt tid sammen før han skulle dra videre. 

Dagen før Diderik dro på Utøya, hadde Trine bedt sønnen om å sette av en time til å leke med søsknene. Det gjorde han med glede. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer