Sønnen var bare 8 år da han fikk hjerneslag

- Bare han overlever, skal vi klare alt, tenkte moren Vigdis.

Publisert

Vigdis var 28 år og på jobb i Lillehammer da en nabo ringte og fortalte at åtteåringen Alexander var på vei med taxi til sykehuset. Pappa Helge var med.

– Det er ikke noe alvorlig, sa han som varslet.

Vigdis skjønte med en gang at det ikke var sant. Hun studerte til vernepleier, og ventet utenfor da far og sønn ankom Lillehammer sykehus. Et stort team av leger og sykepleiere sto klare til å ta hånd om Alexander. Men hva feilte det ham?

Den lille arbeidskaren

Vi treffer Alexander Letrud, som er på besøk hjemme hos mamma Vigdis Letrud på Øyer like ved Lillehammer. Familien består også av pappa Helge og Alexanders to yngre søstre på 25 og 14 år, pluss hunden Sofus.

Selv bor Alexander med samboer og hund bare et steinkast unna foreldrehjemmet. Det synes Vigdis er bra, for selv om sønnen er voksen, er det en sterk binding mellom mor og sønn.

– Da du var yngre, sa du at du aldri ville flytte fra mamma, sier Vigdis og ser på sønnen sin. Begge ler, og er glade for at han kom på andre tanker.

Men livet har ikke vært bare enkelt for Alexander og familien hans. Som seksåring fikk han hudsykdommen Alopecia, og mistet all hårvekst. Allerede da skilte han seg ut fra vennene, de hadde hår, mens han var skallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer