Charlotte Myrhol

- Sønnen vår er et resultat av det vonde vi gikk gjennom

I 2011 fikk håndballspiller Bjarte Myrhol sjokkbeskjeden om at han var rammet av testikkelkreft. 15 måneder senere fikk de lille Rasmus.

FORELSKET: Bjarte og Charlotte har vært kjærester i hele 17 år. Helt siden Charlotte fikk en klem av ham for første gang, skjønte hun at dette var mannen hun ville få barn med. FOTO: Privat
FORELSKET: Bjarte og Charlotte har vært kjærester i hele 17 år. Helt siden Charlotte fikk en klem av ham for første gang, skjønte hun at dette var mannen hun ville få barn med. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Charlotte Myrhol (40) husker godt den perioden da hun og håndballstjerna Bjarte Myrhol skjønte at de skulle være noe mer enn bare venner - den gangen for 17 år siden. Da var det de ekstremt gode klemmene til Bjarte hun falt for først. De var så gode at Charlotte aller helst hadde lyst til å krype så langt inn i armkroken hans som hun bare kunne.

Sånn føler hun det fortsatt.

- Bjarte gir meg en solid trygghet, og det er viktig for meg. Jeg visste fra dag én at jeg bare ville være med ham overalt. Dessuten blir han bare kjekkere og kjekkere med årene, ler Charlotte i telefon fra Danmark.

INSTAGRAM: Bjarte Myrhol har nylig skaffet seg Instagram, og i sin første post forklarer han hvorfor. Video: Rødt Kort. Vis mer

Hun tar oss tilbake til hvordan hun og Bjarte først ble kjent. Dette var i Sandefjord, hvor Charlotte er fra og Bjarte spilte håndball. Charlotte husker hun jobbet på en kaffebar i hjembyen, som Bjarte og lagkompisene tilfeldigvis ofte stakk innom på kveldene for å spise og skravle. Etterhvert ble de bedre og bedre kjent, og bestemte seg for å bli kjærester.

- Vi er litt som Yin og Yang. Rake motsetninger på mange områder. Han ser for eksempel aldri problemer eller utfordringer, kun løsninger og forslag til hvordan han skal klare å nå det og det målet. Jeg er litt motsatt der, og har en tendens til å være mer negativ, så vi utfyller hverandre godt, sier hun og humrer.

- Men han er virkelig verdens snilleste menneske, som alltid tenker på oss og hva han kan gjøre for at vi skal ha det bra. Jeg har inntrykk av at folk liker ham godt.

Fikk testikkelkreft

Charlotte og familien har også hatt en del tunge perioder. I 2011, før paret hadde fått barn, fikk Bjarte sjokkbeskjeden om at han var blitt rammet av testikkelkreft. Tre dager senere ble han operert og begynte med cellegiftbehandlingen.

- Dette var en veldig vanskelig periode for meg, spesielt siden jeg satt mye hjemme alene i Tyskland. Ensomheten var det tyngste - det var mange tårer og tøffe kvelder. Ekstra tungt føltes det siden vi over en lengre periode hadde prøvd å få barn, uten å lykkes.

Etter en stund fikk Bjarte beskjed om at han mest sannsynlig ikke var i stand til å få barn etter kreften. Det beskriver Charlotte som helt forferdelig.

- Så ble jeg gravid, vi fikk Rasmus etter litt hjelp, og etter det har det gått bra. Rasmus er jo veldig unik for oss, siden han på et måte er et resultat av det vonde vi gikk gjennom. Barna er det viktigste vi fikk ut av det.

Nå har de barna Rasmus (7), Veslemøy (5) og venter nå sitt tredje barn i slutten av april.

Småbarnsperioden

- Jeg leste et sted at Bjarte sto over to håndballkamper i Tyskland for å være med på fødselen til barn nummer to. Hvordan har resten av småbarnsperioden vært?

- Bjarte er veldig tilstede. Barna våre vokser nærmest opp i en hall med håndballen tett på, noe vi synes er veldig gøy. De er ofte med på kamper og håndballtreninger og heier på pappa fra sidelinja. Jeg tror de føler seg veldig hjemme i den hallen vi pleier å være i - det er et fantastisk sted hvor de er godt kjent og kan løpe fritt og kose seg.

Bjarte selv sender også varme ord tilbake til Charlotte, når KK stiller han spørsmål om hva som er det beste med kona.

- Charlotte er verdens beste hverdagskone. Jeg er redd noen vil tolke dette som noe litt kjedelig, og derfor vil jeg gjerne utdype:

- Noe av det viktigste for at en småbarnsfamilie skal fungere er velfungerende hverdager. Hverken jeg eller Charlotte krever masse fart og spenning for å ha det bra, vi verdsetter rett og slett en helt ordinær hverdag veldig høyt. I nettopp hverdagen er Charlotte fantastisk, hun ordner og styrer for at hele familien Forslund- Myrhol skal ha en så god dag som mulig, inklusive meg. Hun gjør hele tiden små hyggelige ting for oss andre. Et eksempel kan være at hun alltid lager en kopp kaffe til meg på morgenen, eller en kopp te på kvelden. Jeg er nok litt for bortskjemt, men jeg elsker den siden ved Charlotte.

I tillegg nevner han at det er ingen som kjenner han så godt som Charlotte gjør. Hun vet nøyaktig hvordan og hvorfor han er i det humøret jeg er i, på den måten løser de mange situasjoner veldig lett. Dette tror han forresten er gjensidig.

Håndballfrue

Det er i Danmark Charlotte bor nå, sammen med Bjarte og deres to barn Rasmus (7) og Veslemøy (5). Bjarte spiller i tillegg til det norske landslaget for laget Skjern, mens Charlotte driver sin egen hudpleieklinikk, Time Out Hudpleje.

På grunn av håndballen har de reist en del rundt og bodd i utlandet omtrent like lenge som de har vært kjærester. Det hele startet i Ungarn, da de kun hadde vært sammen et knapt år, før ferden gikk videre til Tyskland og senere Danmark. Det med å bo i utlandet har derimot aldri vært en særlig stor utfordring for Charlotte. Hun er bekvem med håndballfrue-tilværelsen, og har heller aldri ønsket seg et typisk A4-liv.

- Hovedgrunnen til at vi flyttet fra Tyskland til Danmark var fordi at her slipper Bjarte å reise så mye, slik at vi får mer familietid sammen. Det har vi faktisk ganske mye av, og det setter jeg pris på. Vi bytter stort sett på å kjøre barna til barnehage og skole, vi spiser frokost sammen før jobb og trening og har alltid mulighet til å hente tidlig i barnehagen.

Blitt et behov

- Samtidig er egentid veldig viktig for meg. Før vi fikk barn måtte jeg venne meg til å være alene da han reiste mye, og nå har det gått over til å bli et behov. Det gjelder for så vidt også Bjarte, så vi kan godt si til hverandre om vi trenger litt tid alene - at det er takhøyde for det synes jeg er deilig. Det beste jeg vet er å låse meg inn på klinikken min og gjøre behandlinger på meg selv, samtidig som jeg ser på Netflix.

- Hva vil du si er det mest utfordrende med å være kona til en mann som spiller på et så høyt nivå?

- Det må kanskje være at jeg er nødt til å jobbe litt ekstra for å se folk jeg er glad i. Jeg prøver å holde så god kontakt med familie og venner som mulig, men det er ikke like lett som det ville ha vært om vi bodde nærmere. Da vi bodde i Tyskland, var all reisingen til Bjarte vanskelig, spesielt siden sønnen vår Rasmus merket godt at pappa var mye borte. Han straffet ham litt da han var hjemme, noe som gjorde litt vondt å se på. Bjarte er pappa med stor P, og gjør alt for barna sine.

LES OGSÅ: Astrid Ingebrigtsen: - Jeg var spent på å fortelle Gjert babynyheten

FAMILIETID: Både Charlotte og Bjarte er opptatt av å bruke mye tid sammen som familie. FOTO: Privat
FAMILIETID: Både Charlotte og Bjarte er opptatt av å bruke mye tid sammen som familie. FOTO: Privat Vis mer

KK har tidligere gjort intervju med konene til Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen, som begge tar strenge forholdsregler de må følge for å unngå sykdom og smittefare. Er dette like strengt i håndballen også?

Charlotte ler.

- Vi er ikke så rigide på det faktisk, men det skal sies at vi er sjelden syke i denne familien. Jeg tenker så enkelt som at om en av oss får omgangssyke, så får Bjarte det mest sannsynlig selv også. Det er vanskelig å unngå.

- En mørk sky

Nylig var det duket for håndball-EM i Norge, Sverige og Østerrike, hvor Norge tok bronse etter en 28-20-seier over Slovenia. Norge imponerte gjennom hele mesterskapet, og opptil flere unge, nye håndballspirer fikk vise hva de er gode for på håndballbanen. Bjarte Myrhol kunne ikke selv delta i konkurransen, fordi han kort tid før EM-start var gjennom en tøff operasjon, hvor han fjernet 25 cm fra tarmen.

Siden i sommer har nemlig Bjarte slitt med tilbakevendende tarminfeksjoner, på fagspråket kalt diverticulitis. Han har i forbindelse med plagene uttalt at han faktisk har tenkt på å legge opp, noe som aldri hadde skjedd før.

Til VG uttalte han i forkant av mesterskapet at han kommer til å holde seg hjemme for å ta vare på helsa, og fordi han pleier å bli i dårlig humør av å være i hallen uten å få spille. Det kan Charlotte skrive under på.

- Det var ikke noe hyggelig for ham i det hele tatt, jeg fikk veldig vondt av ham. Han er selvsagt superglad for at Norge gjorde det så bra under EM, og er stolt av alle spillerne, men det var som en mørk sky som lå over stua vår da kampene gikk på tv'en. Jeg følte ikke jeg kunne gjøre noe i verden for at han skulle føle seg bedre.

Bjarte selv beskriver det som helt forferdelig.

- Det var veldig vanskelig å følge EM fra sidelinjen, eller sofaen om du vil. Starten var helt forferdelig, fordi jeg var skuffet over å ikke kunne delta. Det var en stor porsjon misunnelse, og irritasjon samtidig som jeg ønsket at gutta skulle vinne. Det var en helt merkelig todelt følelse, som det er vanskelig å beskrive. Utover i mesterskapet gikk det bedre, men i semifinalen kom den vonde følelsen av å ikke kunne bidra med noe tilbake. Det som er litt overraskende er at jeg gjettet utfallet av samtlige kamper riktig, sier Bjarte.

- Hvordan holder du motivasjonen oppe, spesielt under motgang?

- Nå har jeg heldigvis ikke hatt så mye motgang. Føler nesten at hele karrieren har vært nærmest en eneste stor opptur. Jeg klarer å skille mellom personlig opptur og lagets prestasjoner. Om jeg vet at jeg har gjort alt jeg kan for å spille så godt som mulig, klarer jeg fint å leve med et tap eller to. Jeg var en vesentlig dårligere taper i mine yngre dager.

HVERDAG: Til tross for en hektisk treningshverdag, er arbeidsfordelingen i hjemmet jevnt fordelt mellom Charlotte og Bjarte. De bytter på å gjøre husarbeid og kjøring/henting i barnehage og skole. FOTO: Privat
HVERDAG: Til tross for en hektisk treningshverdag, er arbeidsfordelingen i hjemmet jevnt fordelt mellom Charlotte og Bjarte. De bytter på å gjøre husarbeid og kjøring/henting i barnehage og skole. FOTO: Privat Vis mer

Gruer seg til han legger opp

Charlotte forteller at Bjarte har flere ting han har lyst til å gjøre den dagen håndballen blir lagt på hylla, og ser frem til å flytte tilbake til Norge. Charlotte gruer seg til det blir et faktum.

- Jeg har faktisk ikke lyst til det. Det eneste jeg gleder meg til er å ta opp kontakten med de norske venninnene mine igjen, i tillegg til at det helt sikkert blir stas for barna å være mer sammen med besteforeldrene sine - det merker jeg at de vil ha godt av. Men det blir ikke lett å ta meg herfra, jeg har et veldig spesielt forhold til Danmark, sier hun og legger til:

- Spørs om det blir litt pendling. Jeg vil være litt dansk innimellom da også.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer