Thomas ble bare 18 år

Sønnens selvmord preger hver time i døgnet for Hilde og Kai Arne

Verken foreldrene, broren eller vennene merket at Thomas hadde tunge tanker. Det var ingen forvarsler. 24. april i år valgte sønnen deres Thomas på 18 år å avslutte livet sitt.

I april i år tok Thomas sitt eget liv, bare 18 år gammel. Foreldrene kan fremdeles ikke helt tro at Thomas aldri skal komme slentrende inn gjennom døra. Her fra en ferietur i 2018. Foto: Privat
I april i år tok Thomas sitt eget liv, bare 18 år gammel. Foreldrene kan fremdeles ikke helt tro at Thomas aldri skal komme slentrende inn gjennom døra. Her fra en ferietur i 2018. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er to år og tre uker mellom sønnene til Hilde Bermingrud Tordhol (56) og Kai Arne Tordhol (54). Markus er eldst, han er også den som holder ting for seg selv og ikke snakker noe særlig om følelser.

Thomas ble 18 år 22. januar. Han er sosial og snakker med alle, stopper opp, tar seg tid til det lille ekstra og er en bidragsyter på mange plan.

Familien på fire er sammensveiset og fungerer veldig godt, rollene er avklart. Det er viktig for Hilde og Kai Arne å gi barna gode verdier, og ferier blir høyt prioritert.

I februar i år reiser de på familietur til Krakow. De fortsetter på jobb og skole når de kommer hjem, og begynner så smått å planlegge nye turer. USA er favorittlandet, der har familien vært mange ganger.

Så skjer det ufattelige. 24. april i år velger Thomas å avslutte livet sitt.

Velger åpenhet

Da Vi.no besøker Hilde og Kai Arne på Jessheim, er bare de to hjemme. Markus har akkurat flyttet for å studere i Molde. Foreldrene er takknemlige for at kjæresten flyttet sammen med ham, det kjennes tryggere. Der det tidligere hørtes ivrige guttestemmer, er det nå stille. Kjellerstua er tom. Foreldrene kan fremdeles ikke helt tro at Thomas aldri skal komme slentrende inn gjennom døra, i sitt vanlige antrekk, shorts og hettegenser, og med en munter replikk i forbifarten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer