Foto: Siren Lauvdal
(Til 2 personer)
2 plater frossen butterdeig - eller del en plate i to hvis du tror det blir litt mektig med en hel plate på hver
2 sjalottløk
1 ss smør
2 dl kantarell
3 ss crème fraîche
2-3 ss konjakk eller calvados (kan sløyfes)
salt og pepper
salatblad
Butterdeig: Les bakpå pakken. Stek den mens du tilbereder fyllet. Finhakk sjalottløken og stek den gyllen i en panne. Fjern løken, ikke tilsett mer fett og ha i hakket sopp. Stek godt. Ha løken tilbake sammen med soppen. Tilsett konjakk og crème fraîche og la det putre noen minutter. Avkjøl butterdeigen noen minutter før du deler den i to på langs. Finn et sted på midten – da skal du kunne «løfte» av et lokk. Legg på et salatblad, eller noen tomatskiver, og ha i fyllet. Server!
PS! Dette er en rett som er flott som forrett hvis hovedretten ikke er så veldig mektig. Den er også deilig som et lunt kveldsmåltid.
