Høst

Sopp under lokk

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 2 personer)
2 plater frossen butterdeig - eller del en plate i to hvis du tror det blir litt mektig med en hel plate på hver
2 sjalottløk
1 ss smør
2 dl kantarell
3 ss crème fraîche
2-3 ss konjakk eller calvados (kan sløyfes)
salt og pepper
salatblad

Butterdeig: Les bakpå pakken. Stek den mens du tilbereder fyllet. Finhakk sjalottløken og stek den gyllen i en panne. Fjern løken, ikke tilsett mer fett og ha i hakket sopp. Stek godt. Ha løken tilbake sammen med soppen. Tilsett konjakk og crème fraîche og la det putre noen minutter. Avkjøl butterdeigen noen minutter før du deler den i to på langs. Finn et sted på midten – da skal du kunne «løfte» av et lokk. Legg på et salatblad, eller noen tomatskiver, og ha i fyllet. Server!
PS! Dette er en rett som er flott som forrett hvis hovedretten ikke er så veldig mektig. Den er også deilig som et lunt kveldsmåltid.

Sopp under lokk
Sopp under lokk Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer