Mat

Soppsuppe med krem

Kanskje du selv sanker sopp? Da bruker du skogens fangst i suppen, men den blir også smakfull med champignon fra grønnsakdisken.

(4 porsjoner)

ca. 200 g champignon eller annen sopp
1 ss smør
1 ts salt
¼ ts pepper
1-2 ts maisenna
5 dl vann
5 dl melk
1 ss kjøttfond
½ ss soyasaus
1 ts tørket timian

Tilbehør:
50 g spekeskinke, tynne skiver
1 dl kremfløte
¼ ts salt
god olivenolje

1. Rens soppen, del i biter og stek den i smør. Strø på salt og pepper. Strø over mel og spe med vann.

2. Visp i melken og fonden og la det trekke ca. 3 minutter. Smak til med soya, timian, salt og pepper. Jevn evt. suppen med maisenna hvis du synes den er for tynn.

3. Sett ovnen på 225°. Legg skinken på en stekeplate med bakepapir. La det steke midt i ovnen i ca. 6 minutter. Avkjøl.

4. Visp fløten til lett krem og smak til med salt.

5. Server suppen med en topping av kremen med biter av sprøstekt skinke over. Drypp litt godt olje over ved servering.

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: