Mistet sønnen i ulykke:

– Sorg er hardt arbeid, dag og natt

Kjerstis sønn Hågen omkom i en sprengningsulykke i Forsvaret i 2017. Etter hans død ønsket familievennen Marthe å hedre sin barndomskamerat med en uventet gave.

STOLT MOR: Kjersti Gulbrandsen Skattum sammen med sønnen Hågen Skattum under beskikkelsen på befalskolen på Rena i juni 2017. Fire måneder senere mistet Hågen livet i en sprengningsulykke. FOTO: Privat
STOLT MOR: Kjersti Gulbrandsen Skattum sammen med sønnen Hågen Skattum under beskikkelsen på befalskolen på Rena i juni 2017. Fire måneder senere mistet Hågen livet i en sprengningsulykke. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørlandssommer på 90-tallet. Bad, sol, liv og røre. På idylliske Risøya møttes familier fra hele landet hver eneste sommer til det tradisjonsrike sommertreffet i regi av KFUK-KFUM.

Marthe var syv år første gang hun stakk tærne i havet utenfor Risøya, hånd i hånd med småsøsknene Mathias og Thea.

Siden ble hun ungdomsleder, og fikk ansvar for å lage aktiviteter for gruppen til Mathias og familievennen Hågen, som var seks og syv år yngre enn henne

Hågen var fra Voss, og de to guttene hang i samme gjeng hver sommer. Familiene var også blitt venner. Hågen hadde tre søsken. Og alle elsket musikk. Sånn sett var familiene like. Marthe husker Hågen som en munter, solid og sterk gutt som alltid laget stemning og spilte flere instrumenter. Ja, han spilte til og med i band.

Det gjorde Marthe også. Hadde sunget i kor fra hun var liten, mamma var korist i «Lollipop» på TV, og pappa spilte bass på fritida. Frem til hun var 25 var Marthe på leir hvert år. Etter det ble somrene fylt med andre ting, og hun flyttet fra Bergen til Oslo.

Derfor så hun ikke Hågen vokse opp fra den musikalske ungdommen på Risøya, til en voksen mann som valgte å ha musikken som hobby, og tok seg en militær utdannelse. For somrene gikk, slik somre gjør. Og så kom høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer