Uventet Barnedød

- Sorgen over å miste et barn går aldri over, men man lærer seg å leve med den.

Nå gleder Line og mannen seg over Pernille, som ble født et år etter Isaks død.

- Sorgen over å miste et barn går aldri over, men man lærer seg å leve med den.
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim april 2006. Da Line Negård skjønte at hun var gravid, tok hun det med knusende ro. Hun hadde mistet et barn under svangerskap tidligere. Hun hadde lovet seg selv at om hun skulle bli gravid igjen, skulle hun ikke ta gledene på forskudd. Alt kunne skje.

Under svangerskapet fikk Line god oppfølging. Terminen var 8. desember, men ingenting skjedde før overtidskontrollen 22. desember. Ultralyden viste ikke tegn til noe unormalt, men fødselen måtte i gang, så Line ble lagt inn.

Da legen skulle ta vannet, oppdaget hun at fostervannet var misfarget. Line ser ennå for seg det stressede uttrykket til legen. Hun var omtåket, men forsto at det var alvorlig. Katastrofealarmen gikk. På et øyeblikk var rommet fylt av leger og sykepleiere. «Det går bra, vi har kontroll,» beroliget legen henne med.

Da hun våkner senere, lurer hun på hvor Isak er, og om det har gått bra. Ingen vet noe, bortsett fra at barnet ble tatt med keisersnitt. Line må vente på legen.

Les også: Tobarnsmoren Lena har ALS: - Jeg har tenkt mye på døden, men er ikke redd.

Noe var galtPå vei fra oppvåkningen til barselavdelingen møtte hun mannen Stig Morten. Han hadde fått hilst på sønnen og snakket med en barnelege. Han visste det var kritisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer