Susan Meachen

Sørget over kollegaens selvmord - så kom sjokkmeldingen

Nå raser medforfattere over den bisarre og usmakelige handlingen.

SUSAN MEACHEN: Den amerikanske forfatteren iscenesatte sitt eget dødsfall. Nå to år senere er hun tilbake. Her er to av totalt 15 bøker hun har publisert på eget forlag. FOTO: Faksimile bokcover
SUSAN MEACHEN: Den amerikanske forfatteren iscenesatte sitt eget dødsfall. Nå to år senere er hun tilbake. Her er to av totalt 15 bøker hun har publisert på eget forlag. FOTO: Faksimile bokcover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2020 kom den sørgelige nyheten om at den amerikanske kioskroman-forfatter Susan Meachen hadde gått bort som følge av selvmord. Flere hevdet at mobbing i forfattermiljøet skulle være årsaken til at Susan valgte å ta livet sitt.

Én måned etter det angivelige dødsfallet kom boken Love to Last a Lifetime, som Susan hadde begynt på før hun gikk bort, og som datteren angivelig fullførte i morens navn.

«Min mors siste bok, som var en bryllupsgave fra henne, er nå tilgjengelig på forhåndssalg», skrev datteren på morens Facebook-side, ifølge Usa Today.

- Ingen døde mennesker poster på sosiale medier

Det var nemlig flere som stusset over at forfatterens Facebook-side var aktiv etter dødsfallet, men den angivelige datteren bedyret i Facebook-innlegget at det var hun som sto bak aktiviteten på kontoen.

Facebook-kontoen er siden blitt stengt.

«Beklager, jeg trodde at alle på denne siden visste at min mor hadde gått bort. Døde mennesker poster ikke på sosiale medier. Jeg har vært på denne kontoen en uke nå, for å gjøre ferdig boken, hennes bryllupsgave til meg», skrev hun i et innlegg datert oktober 2020.

FOTO: Skjermdump Facebook
FOTO: Skjermdump Facebook Vis mer

Men nå viser det seg derimot at den tilsynelatende døde forfatteren, likevel ikke var død. Nettopp gjennom sosiale medier annonserte Susan Meachen sin tilbakekomst.

«Jeg har debattert med meg selv en million ganger om hvordan jeg skal gjøre dette, og jeg er fremdeles ikke sikker på om det er riktig eller ei. Det kommer til å komme tonnevis med spørsmål, og mange kommer nok til å forlate denne gruppen, antar jeg.».

«Men min familie gjorde det de følte var best for meg, og jeg kan ikke klandre dem for det. Jeg døde nesten igjen, og de måtte gå gjennom helvetet igjen. Å returnere til The Ward betyr ikke så mye, men jeg er på et godt sted må, og jeg håper på å skrive igjen. La moroa begynne.».

The Ward er en privat skrivegruppe på Facebook, nå slettet, som Susan styrte inkognito. Der skal hun ha fulgt med på alle kondolansene og støttemeldingene som kom inn i etterkant av det angivelige dødsfallet.

Medforfattere i sjokk og vantro

Nå raser derimot medforfattere, over det de mener er en usmakelig og sjokkerende handling fra forfatter Susan Meachen.

Forfatter Samantha A. Cole er blant dem som reagerer, og som har lagt ut en video på sin Facebook-profil der hun raser over Meachens angivelige fake dødsfall.

- Jeg var venn med denne forfatteren (...) og jeg ble knust da jeg hørte at hun angivelig hadde tatt livet sitt. Det var mange innlegg på veggen hennes, angivelig fra familien, som hevdet at bokverdenen hadde mobbet henne til et punkt der hun tok sitt eget liv. Disse innleggene er nå borte.

- (...) Jeg var én av de som ble anklaget for å angivelig ha mobbet henne, til tross for at jeg aldri har gjort noe slikt. I to og et halvt år har hun sittet og observert, og ikke fortalt noen i bokverdenen hvem hun egentlig er. Observert oss sørge og akseptert donasjoner for en begravelse som aldri fant sted, sier Samantha A. Cole i videoen.

Forfatter Gretchen Felker-Martin uttrykker også sjokk og vantro over nyheten om at medforfatter Susan Meachen likevel ikke var død.

Det samme gjør Margaret Adelle, som kaller seg en ung og aspirerende forfatter, via Twitter.

Susan Meachen har publisert 15 romantikk-bøker på eget forlag, og den første boken ble lansert i 2017.

Øvrige kilder: Enews, People og International Business Times

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer