Narsissisme

Sosiale medier kan gjøre det lettere å spotte narsissistene

Uhemmet skryt og «dissing» av andre kan være et tegn på narsissisme.

NARSISSISME OG SOSIALE MEDIER: I dag deler vi nesten alt på sosiale medier, og det kan gjøre det lettere å spotte narsissistene. Foto: Shutterstock / iko
NARSISSISME OG SOSIALE MEDIER: I dag deler vi nesten alt på sosiale medier, og det kan gjøre det lettere å spotte narsissistene. Foto: Shutterstock / iko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se på meg, nå har jeg akkurat postet en ny #selfie, med #nofilter selvsagt, fordi #skjønnhetenkommerinnenfra.

I dag er det ganske normalt å brette ut livet sitt på sosiale medier og spy ut selfier i alle retninger. Vi er i overkant opptatt av å dele alt vi gjør, og ikke minst dele bilder av oss selv fra våre beste sider. (Psst: Vi ønsker å finne ut hvordan ansiktet vårt ser ut gjennom å ta selfies)

Selvopptattheten har nesten blitt normen. Men er det mulig at denne delekulturen gjør oss til narsissister?

– Det skaper ikke flere anlegg for narsissisme, derimot kan det eksponere trekkene slik at man lettere ser dem, sier Svenn Torgersen, som er professor emeritus i klinisk psykologi, ved Universitetet i Oslo og en kjent forsker innenfor personlighetspsykologi, til KK.no.

Og kanskje kan såkalte «skrytestatuser» være noe å legge merke til. 

En studie fra 2015 utført ved Brunel University, viser for eksempel at narsissisten ofte er de på vennelista di som legger ut flest selfier fra treningssenteret, og skrytestatuser om hvor flinke de er til å spise sunt. Ja, #DagensWorkout.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer