DNA-testing

Søsknene Maria og Henrik fant hverandre gjennom en DNA-hjemmetest

Ett år senere fikk den utrolige historien om de adopterte søsknene enda en ny tvist.

FANT HVERANDRE GJENNOM DNA-TEST: Adopterte Maria og Henrik hadde begge nesten gitt opp håpet om å finne slektninger, da de sendte inn en DNA-test. FOTO: Privat
FANT HVERANDRE GJENNOM DNA-TEST: Adopterte Maria og Henrik hadde begge nesten gitt opp håpet om å finne slektninger, da de sendte inn en DNA-test. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Selv om tobarnsmamma Maria Hyo Joo Johansson (39) hadde en bra oppvekst med mange barndomsvenner, har hun alltid følt seg litt spesiell og hatt et sterkt ønske om å passe inn.

Som toåring ble hun nemlig adoptert fra Sør-Korea til Sverige. Her vokste hun opp i den lille byen Staffanstorp i Skåne, hvor det ikke var mange andre barn som så ut som henne.

Under oppveksten førte flere hendelser til at Maria ble nysgjerrig på sitt biologiske opphav, spesielt når hun kranglet med adoptivforeldrene.

– Da tenkte jeg mye på hvor ulike vi var i væremåten og at de ikke forstod meg fordi jeg er adoptert. Hvordan jeg tenker og mine evner deler jeg ikke med mine adoptivforeldre og det fikk meg til å undre meg over hvor jeg hadde det fra.

– Adoptivforeldrene mine har riktignok alltid vært veldig åpne om adopsjonen min fra jeg var liten. De fortalte at mine adopsjonsdokumenter hadde lite informasjon og at de ikke inneholdt navn på noen slektninger eller opplysninger om hvor jeg vokse opp. Det eneste jeg visse var at jeg som spedbarn ble forlatt på gata i storbyen Busan i det sørlige Sør-Korea, hvor en politimann fant meg og førte meg til et barnehjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer